Arenaturist u Pulu dovodi bečki Cafe Sacher

Čeka se rješavanje formalnosti za potvrdu glavnog projekta
Čeka se rješavanje formalnosti za potvrdu glavnog projekta

U nedavnom razgovoru za naš list izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim naveo je, između ostalog u dijelu planova za ovu godinu, da pripremaju obnovu svog bivšeg restorana Delfin preko puta pulske katedrale. Naravno, dio je to samo vrijednih investicija Arenaturista, jer obnovit će se i hotel Brioni na Verudeli koji će biti njihov prvi hotel s pet zvjezdica. Naveo je tada Slonim da rekonstrukcija bivšeg restorana Delfin neće biti velika investicija, ali da se radi o iznimnoj lokaciji u srcu grada koja je vrlo bitna za sam izgled urbane jezgre.

Bitno za izgled urbane jezgre

- Za ovu sezonu pripremamo uređenje caffe bara na prostoru restorana Delfin preko puta pulske katedrale. To za nas nije velika investicija, ali radi se o iznimnoj lokaciji u srcu grada koja je vrlo bitna za sam izgled urbane jezgre, najavio je Slonim.

A upravo bi kroz "nekih" mjesec dana moglo započeti uređenje tog prostora na spoju Kandlerove ulice i Trga sv. Tome. Kako nam je pojasnio tehnički direktor Arenaturista Dino Buršić, u završnoj je fazi potvrda glavnog projekta, kojoj nedostaju tek, doslovno, formalnosti ispravka, te bi se kroz desetak dana mogla očekivati potvrda.

- Uskoro po dobivanju potvrde glavnog projekta krećemo u ishodovanje građevinske dozvole i čim se završi taj postupak krećemo u rekonstrukciju objekta. Nadamo se da cijeli proces neće dugo trajati kako bi mogli rekonstruirani objekt otvoriti, nadamo se, prije ljeta ili, realnije ipak, sredinom ljeta, kaže na tehnički direktor Arenaturista.

O iznosima ulaganja Buršić nije želio govoriti, no, otkrio nam je da neće biti riječ o "klasičnom" caffe baru već ugostiteljskom objektu u koji će ući poznati austrijski slastičarski brend Sacher sa svjetski poznatom tortom.

- Arenaturist će, s obzirom da je riječ o objektu u našem vlasništvu, uložiti u rekonstrukciju samog objekta, dok će troškove opreme i uređenja snositi Sacher, koji će građanima i gostima nuditi slastice i kave, zaključio je Buršić.

Poznato mi je da je na tom mjestu Arenaturist svojedobno želio izgraditi mali luksuzni gradski hotel, odnosno butik-hotel s 40-ak soba te restoranom i kafićem u prizemlju. Međutim, nakon arheoloških sondiranja odustalo zbog potencijalnih visokih arheoloških troškova. Tada je Arenaturist već uložio određeni iznos na arheološka istraživanja, što je u kalkulacijama za izgradnju malog hotela velik trošak. (Goran ROJNIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter