Arenaturist u Belvedere ulaže 17 milijuna eura

Radovi na hotelu počinju 15. prosinca (D. ŠTIFANIĆ)
Radovi na hotelu počinju 15. prosinca (D. ŠTIFANIĆ)

Čak 17 milijuna eura namjerava ove godine uložiti pulski hotelijer Arenaturist u svoj medulinski hotel Belvedere koji praktički od svoje gradnje daleke 1974. godine nije bio značajnije obnavljan. To je ujedno najveća pojedinačna ovogodišnja istarska investicija u hotelijerstvo, a bit će zgotovljena do sredine lipnja iduće godine. Radovi bi trebali početi 15. prosinca.

A ovaj hotel na čak 25 tisuća kvadrata, koji trenutno ima dvije zvjezdice, kako nam kaže izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, treba biti u potpunosti izmijenjen i dobit će visoke četiri zvjezdice i brend Park Plaza, poput susjednog hotela Medulin te pulske Histrie i Punta Verudele. Bit će namijenjen vrhunskim sportašima koji će u Medulin dolaziti na pripreme u predsezoni te obiteljima u glavnoj sezoni.

- Ovo je najveća investicija Arenaturista u jednu nekretninu dosad. Hotel će dobiti veće moderne višekrevetne sobe jer ćemo smanjiti njihov kapacitet sa 450 na 428 soba. Ono po čemu će biti poseban je veliki novi wellness centar na čak 1.600 kvadrata koji će imati svoj poseban i odvojen dio samo za sportaše, kaže nam Slonim. Uz wellness centar uredit će se veliki unutarnji bazen, jedan od najvećih unutarnjih bazena u Istri.

Ujedno, za sportaše namjeravaju urediti svojih postojećih šest nogometnih igrališta.

- Projekt nam je izrađivao labinski Studio 92 koji je bio angažiran i na projektima Punta Verudele i hotela Medulin. Glavni izvođač je Kamgrad, a naš je uvjet da se za podizvođače izaberu sve hrvatske tvrtke i obrti, kaže Slonim.

Novi turistički proizvod posebno se promovira na britanskom tržištu koje se polako vraća na predratne brojke, kaže nam direktorica marketinga u Arenaturistu Manuela Kraljević. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter