Arenaturist: u 7 mj. 6,4 posto veći prihodi nego lani

Arenaturistova dobit ostvarena iz poslovanja lani je iznosila čak 27,6 milijuna kuna (Snimio M. ANGELINI)
Arenaturistova dobit ostvarena iz poslovanja lani je iznosila čak 27,6 milijuna kuna (Snimio M. ANGELINI)

Današnja skupština dioničara Arenaturista protekla je prilično mirno i bez velikih novosti u odnosu na lanjsku. Najviše se govorilo o višemilijunskom ulaganju u objekte u Puli i Medulinu.

Glavni izvršni direktor Igor Štoković je rekao da su uložili 4,3 milijuna eura u obnovu nekadašnjeg hotela Palma na Verudeli te 17,1 milijun eura u hotel Belvedere u Medulinu. Ustvrdio je da je to ulaganje doprinijelo da tome da je Arenaturist u sedam mjeseci ostvario 6,4 posto veće poslovne prihode u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Hoteli bilježe povećanje od 13,3 posto, apartmani od 3,2 posto, dok su kampovi na razini prošlogodišnjeg ostvarenja. Najveći doprinos povećanju prihoda u hotelskom tipu smještaja dao je novoobnovljeni medulinski hotel Park Plaza Belvedere. Ostvarenje i najave za kolovoz i rujan u čvrstim objektima pokazuju da će hoteli i apartmani ostvariti bolje rezultate od prošlogodišnjih. No, rezultati kampova umnogome će ovisiti o vremenskim prilikama u narednim mjesecima. Međutim, povećanje PDV-a s deset na 13 posto, doprinosa za zdravstvo s 13 na 15 posto i naknade za korištenja voda za više od 100 posto dodatno će opteretiti poslovne rezultate, zaključio je Štoković.

On je rekao da je ostvarena dobit iz poslovanja u 2013. iznosila čak 27,6 milijuna kuna, no nakon umanjenja za sve izvanredne troškove i poreze umanjena na svega 0,7 milijuna kuna. Pojasnio je da u te izvanredne troškove ubrajaju legalizaciju objekata, sudske troškove i niz drugih. Dioničari su usvojili prijedlog da se lanjska neto dobit rasporedi u rezerve i zadržanu dobit. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter