Arenaturist postao "Anđeo lionizma"

Branka Orlić, Vesna Plavšić i Igor Štoković (D. ŠTIFANIĆ)
Branka Orlić, Vesna Plavšić i Igor Štoković (D. ŠTIFANIĆ)

Danas je u pulskom hotelu Park Plaza Histria održana svečanost Lions kluba na kojoj je uručena plaketa "Budi anđeo Lionizma" Arenaturistu. Istaknuli su da je ta hotelijerska tvrtka, na čelu s izvršnim dopredsjednikom Park Plaze za Hrvatsku Relijem Slonimom, glavnim izvršnim direktorom Arenaturista Igorom Štokovićem te izvršnom direktoricom Milenom Perković, dobila ovo priznanje zahvaljujući naporima koji su uloženi tijekom organizacije humanitarnog bala čiji je prihod išao za nabavu kreveta za Opću bolnicu Pula.

- Zahvaljujući trudu i podršci koju ste nam dali tijekom organizacije bala, prikupili smo sredstva za kupnju dva električna kreveta za intenzivni odjel neurologije pulske bolnice. Ukupno smo ih dosad donirali pet, no bolnici trebaju još tri kreveta pa akciju nastavljamo, istaknula je predsjednica pulskog Lions kluba Vesna Plavšić.

Regionalna predsjednica Lionsa Branka Orlić povelju je predala Igoru Štokoviću, dok je Renzo Blažić uručio cvijeće Mileni Perković.

Govoreći o značaju donacije i zahvalivši se Lionsima, ravnatelj bolnice prim. dr. Lems Jerin naglasio je da donacije primaju s velikom zahvalnošću. Spomenuo je i teškoće zbog centralizacije sustava zdravstva i nepremostive distance između ustanove i centara odlučivanja koju nije lako prijeći, a zbog koje bi upravo lokalna samouprava u potpunosti trebala biti odgovorna za zdravstveni sustav. Potom je Reliju Slonimu uručio zahvalnicu, a prije prigodne zakuske, o najvećoj humanitarnoj organizaciji na svijetu, koja ima dva predstavnika i u Ujedinjenim narodima, govorio je predsjednik Lionsa Hrvatske prof. dr. Jusuf Šehanović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter