Arenaturist odbio ponudu iz Kažele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na složenost situacije u medulinskom kampu Kažela ukazuju vec podaci je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) vlasnik zemljišta, Arenaturist vlasnik objekata, dok je Tehno ekologija korisnik kampa koji je, mada bez dozvola za rad, uložio nemali novac u te iste objekte. I stoga Tehno ekologija ne žele tek tako prepustiti medulinski kamp.

Tjedan dana nakon otvaranja kampa, u travnju, ponudili su Arenaturistu rješenje medusobnih odnosa. Fabio Biasuzzi, jedan od suvlasnika Tehno ekologije, je u tom dopisu naveo dva prijedloga. U prvom Arenaturistu nudi na prodaju Tehno ekologiju za 43,92 milijuna kuna, a za isti iznos je spreman kupiti objekte u Kaželi koji su u vlasništvu Arenaturista zajedno s pripadajucim zemljištem.

- No, taj iznos od 43,92 milijuna kuna spremni smo uvecati za dobit ostvarenu u prethodne cetiri godine, prema službenim bilancama, te 50 posto od iznosa dobiti za 2010., a sve umanjeno za iznos naših investicija, zakljucio je tada svoju ponudu Biasuzzi.

Cetiri mjeseca nakon te ponude dobili smo odgovor da od posla nece biti ništa. Naime, iz Tehno ekologije su nam odgovorili da odgovor nisu dobili, iako su ga i naknadno tražili.

Izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic nam je pak izjavio da su Tehno ekologiji odgovorili da im njihova ponuda nije prihvatljiva, ali da više od toga ne može reci.

I površnim pracenjem situacije oko Kažele jasno je da nitko, pa ni Arenaturist, ne bi prihvatio ponudu u kojoj bi trebalo isplatiti desetke milijune kuna za protupravno dogradene objekte za koje postoji pravomocno rješenje o rušenju.

Sudeci prema dosadašnjoj praksi, inspekcija nece zatvoriti Kaželu, vec ce to uciniti sama Tehno ekologija kada na jesen turisti napuste kamp. No, kakve planove s medulinskim kampom ima obitelj Biasuzzi? Massimo de Meo, opunomoceni upravitelj Biasuzzi Groupa, veli da se upravo pripremaju za turisticku sezonu 2011. (P. GREGOROVIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter