Arenaši u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao cetvrtoplasirani medu 23 kluba u muškoj konkurenciji koji su se proteklog vikenda natjecali na regionalnim kvalifikacijama ekipnog prvenstva Hrvatske, plivaci "Arene" plasirali su se na finale prvenstva 19. i 20. prosinca u Sisku. Taj uspjeh pulski su plivaci ostvarili nakon nekoliko sušnih godina kada su ostali ispod crte i bez plasmana u finale ekipnog prvenstva.

Na dvodnevnim regionalnim kvalifikacijama u Rijeci, na kojima su uz rijecko "Primorje CO" nastupila sva cetiri istarska kluba, "Arenini" plivaci su s osvojenih 19.239 bodova bili prakticki ravnopravni Rijecanima, koji su se na završnicu plasirali kao drugoplasirani (19.902 boda) u ukupnom poretku. O razlici u kvaliteti najbolje govori podatak da je treceplasirani u rijeckoj skupini, rovinjski "Delfin" sa 13.132 bodova u ukupnom poretku završio kao 14. medu 23 kluba. "Porec" je zauzeo 17., a "Pula" 23. mjesto.

U ženskoj konkurenciji najuspješnije istarske predstavnice na rijeckim kvalifikacijama bile su plivacice "Pule" (12.026) koje su pak za "primorjašicama" (18.522) zaostale 6.500 bodova. U ukupnom poretku u ženskoj konkurenciji Puljanke su zauzele 13. mjesto, "arenašice" 16., plivacice "Poreca" 19, a one iz rovinjskog "Delfina" 21. mjesto, od ukupno 22 mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter