Arenaši na zasluženom odmoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaši "Arene Jadrograd" okoncali su svoju premijernu sezonu u Prvoj (B) ligi. U 22 utakmice "arenaši" su zabilježili 11 pobjeda, 10 poraza i jedan remi, ostvaren u posljednjem prvenstvenom kolu u Županji, što je bilo dovoljno za osvajanje pete pozicije. No, više od rezultata, pažnju javnosti privlacile su promjene na pulskoj klupi. U sezonu je igrace poveo Abas Arslanagic, koji je s te pozicije odstupio nakon 14 odigranih kola. Potom je momcad na gostovanju u Slatini privremeno vodio iskusni vratar Želimir Popovic, da bi posljednjih sedam kola za kormilo stala Slavica Bonic, postavši tako jedina trenerica medu 28 klubova koji sacinjavaju hrvatsku Premier i Prvu ligu.

- Kad se sad osvrnem na protekla dva mjeseca koje sam provela na klupi seniorske momcadi, mogu reci da sam zadovoljna ostvarenim. U sedam kola osvojili smo sedam bodova, što je zadovoljavajuci ucinak ako se zna da smo za protivnike imali buduce prvake "Buzet" i njihove prve pratitelje "Crikvenicu". Jedina utakmica kojom nikako ne mogu biti zadovoljna upravo je ona u Puli protiv "Buzeta", u kojoj je cijela momcad potpuno podbacila. Jednostavno, na tom smo susretu izgorjeli od prevelike želje i htijenja te na parketu nismo ostvarili ništa od dogovorenog, rezultat cega je bio i naš uvjerljiv poraz - istaknula je trenerica "Arene Jadrograd" Slavica Bonic. - Osim te naše daleko najlošije utakmice, žao mi je i što zbog problemima s ozljedama niti jednom nismo istrcali u najjacem sastavu. Teško je sad govoriti što bi bilo da je bilo, no cinjenica je da su ozljede prorijedile naš ionako tanki igracki kadar te smo u vatru morali gurnuti mlade snage. Oni su zadatke postavljene pred njih korektno odradili, ali kad sad pogledamo konacnu ljestvicu, ne možemo se oteti dojmu da smo uz samo malo više truda i sportske srece umjesto petog možda mogli osvojiti i trece mjesto. Tijekom prvenstva previše smo utakmica izgubili s golom ili dva razlike (Kaštela, Crikvenica, Zadar), što je neminovnost ako nama uz prvu postavu ostatak momcadi cine mahom kadeti.

Svaka promjena na klupi zasigurno sa sobom nosi odredene turbulencije u momcadi, narocito ako do nje dode u jeku prvenstva. Svaki novi trener sa sobom nosi i novi nacin treniranja, a kad je on u stvari ona, situacija postaje još zanimljivija.

 


Podijeli: Facebook Twiter