Arena za sve, u Circolo s pozivnicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednici Italije i Hrvatske Ivo Josipovic i Giorgio Napolitano ove ce se subote susresti u Puli. Najprije ce održati sastanak s esulima u 17.30 sati u Zajednici Talijana - Circolu. U 18 sati je na redu susret s predstavnicima Talijanske unije, a nakon toga ce se obratiti pozvanim gostima (njih 400) na terasi Circola.

Krunski dogadaj susreta predsjednika odvijat ce se u Areni s pocetkom u 20 sati, a vrata pulskog amfiteatra bit ce otvorena za sve u 19.30 sati. Za Arenu, gdje je ulaz besplatan, pripremljen je poseban program pa ce nakon govora predsjednika svi prisutni moci uživati u nastupu Simfonijskog orkestra HRT-a.

Nastupit ce i solisti Valentina Fijacko i Giorgio Surian te združeni zbor zajednica Talijana iz Pule, Rijeke, Vodnjana, Buja i Umaga koji broji oko 200 clanova, sve pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovica. U programu su izvedbe djela Verdija, Puccinija, Zajca, Tijardovica, Devcica i Gotovca.

Za organizaciju ovog susreta zaslužni su Talijanska unija, ambasada Republike Italije, Zajednica Talijana Pula, Pula Film Festival, Grad Pula i Istarska županija.


Podijeli: Facebook Twiter