Arena večeras na sat vremena u mraku


Pula će se i ove godine uključiti u akciju "Sat za planet Zemlju" i to simboličnim gašenjem rasvjete na Areni danas, od 20.30 do 21.30 sati. Sat za planet Zemlju održava se devetu godinu za redom, a riječ je o najvećoj volonterskoj akciji na svijetu koja je ove godine posvećena klimatskim promjenama. Ove će godine u akciji sudjelovati 172 zemlje, svjetla će se ugasiti u više od sedam tisuća gradova, a u mrak će utonuti čak 37 znamenitosti, među kojima će se naći i pulska Arena.

Sat za planet Zemlju globalni je događaj kojeg organizira WWF (World Wide Fund for Nature). Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, a već dvije godine kasnije Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija. Prošle godine javna je rasvjeta isključena u više od 7.000 gradova iz više od 160 zemalja, a u Hrvatskoj je isto učinilo 58 gradova.

Povodom ovogodišnjeg Sata za planet Zemlju Svjetski fond za prirodu "Adria" objavio je nagradni fotografski natječaj pod nazivom "Ostavi trag za Zemlju", pozvavši sve fotografe, amatere i profesionalce, da naprave takozvanu "light trail" fotografiju kako bi na neobičan način dokumentirali svoj doživljaj ove globalne akcije. Natječaj je otvoren do 29. ožujka, a u njemu sudjeluje svaka fotografija objavljena na zidu Facebook profila Svjetski fond za prirodu "Adria", a najbolje će biti proglašene one  s najviše lajkova. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter