Arena u stečaju ne duguje radnicima plaće

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Početkom tjedna objavljena je lista sedam tisuća tvrtki i obrtnika koji ne isplaćuju plaće tri i više mjeseci za ukupno 28 tisuća ranika. Prva na toj listi s područja Istarske županije je tvrtka Arena modna kuća u stečaju u kojoj su za 69 radnika uskraćene plaće.

Porezna uprava je na svojoj listi pojasnila da je to ukupan broj radnika kojima na izvješću nije iskazana isplata plaće za razdoblje od siječnja do svibnja. Prema toj evidenciji Arena duguje siječanjsku plaću za 55 radnika. Za čak 64 radnika je uskraćena plaća za veljaču. Njih 61 nije dobilo plaću za ožujak, a 57 u travnju. U svibnju plaća nije isplaćena za 52 radnika Arene.

Radnica Arene Ljiljana Bonas jučer nam je napomenula da podaci Ministarstva financija sadrže jednu bitnu netočnost. Smatra da se taj dug odnosi na Arena modnu kuću, a ne na njezinu pravnu sljednicu koja je nastala kada je 19. svibnja pokrenut stečaj.

- Tvrtka u stečaju nam isplaćuje plaće i nije dužna radnicima pa se stoga nije trebala naći na tom popisu. Ako se na toj listi netko trebao naći to je onda tvrtka Arena modna kuća, pojasnila je Bonas. Inače, osim Arene na tom su popisu još 24 tvrtke u stečaju. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter