Arena u objektivu Duška Marušica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbu "Ona i ja" Duška Marušica Cicija u kinu Valli, koja se održava u sklopu 59. festivala igranog filma u Puli moguce je pogledati do 8. kolovoza. Radi se o izložbi 17 fotografija u kojima je pred objektivom priznatog fotografa pozirala baš "Ona" - pulska Arena.

Cicijeve fotografije Arene otkrivaju nam svu magicnost prostora u kojem jedna zraka svjetlosti stvara sliku koja hipnotizira tisuce ljudi. Zidine, platno, projekcija, ljudi, svjetla, oblaci, boje, stolice, vatromet - sve su to detalji na koje Cici stavlja naglasak u svojim radovima, a iako smo Arenu vec svi pogledali kroz tisucu rakursa to ne umanjuje ljepotu fotografija. Možda više i nije moguce napraviti "novu" fotografiju Arene tijekom festivala, ali zato Cici svojim radovima dokazuje da je uvijek moguce napraviti dobru fotografiju amfiteatra.

Duško Marušic Cici dugogodišnji je suradnik Festivala, a njegove fotografije koriste se vec tri godine za redom u vizualima službenih predplakata i plakata Festivala. "Festival igranog filma u Puli je od samog pocetka, kad je po prvi put kao jednogodišnje dijete u pratnji svojih roditelja došao u dodir sa svijetom filma, bio nezaobilazan i važan dio u njegovu odrastanju, da bi godinama prerastao u profesionalni i umjetnicki fotografski izazov. Njegova dinamicnost, kreativnost, osobine su koje ga poticu na otkrivanje i bilježenje uvijek novih lica filmske Arene.

Fotografije Festivala igranog filma u Puli objavljivane su u mnogim važnim izdanjima, casopisima, novinama, knjigama u zemlji i inozemstvu", piše u službenoj biografiji Duška Marušica Cicija. (B. VINCEK; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter