Arena u mraku za spas planeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Zelena Istra, u suradnji s Arheološkim muzejom Istre, prikljucit ce se svjetskoj kampanji EarthHour 2010. pod nazivom "Sat za naš planet" te ce u subotu na sat vremena ugasiti rasvjetu Arene. Pulski ce simbol biti u mraku od 20.30 do 21.30 sati.

Svjetsku kampanju uštede energije pokrenuo je Svjetski fond za prirodu (WWF) s ciljem poticanja svijesti o važnosti ocuvanja klime, odnosno ublažavanja klimatskih promjena.

Inicijativu je 2007. pokrenuo gradonacelnik Sydneya simbolicnim gašenjem rasvjete glasovite Opere i niza drugih gradskih objekata na sat vremena te je ona u kratkom vremenu prerasla u kampanju koju WWF organizira u nizu svjetskih gradova, na svim kontinentima i najpoznatijim znamenitostima.

Ovim se cinom svjetskim vodama na summitu u prosincu ove godine, u okviru UN-ove Konvencije o klimatskim promjenama, šalje poruka da donesu ucinkovitiji medunarodni sporazum o ocuvanju klime.

Iz Zelene Istre pozivaju sve gradane da se pridruže akciji, pred Arenom ili u svojim domovima gašenjem svjetala na sat vremena. Pozivaju i foto te videoentuzijaste da zabilježe ovaj dogadaj te im pošalju snimke ili ih direktno objave na www.earthhour.org.


Podijeli: Facebook Twiter