Arena - Trešnjevka 30:31

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad jedna ekipa pet minuta prije kraja susreta pri izjednacenom rezultatu ima minutu i pol dvije igracice više na parketu i u tom periodu ne uspije složiti suvislu akciju, a kamoli postici pogodak, onda niti ne zaslužuje pobjedu.

Upravo se to veceras dogodilo rukometašicama "Arene" u susretu protiv "Trešnjevke" u kojem su Zagrepcanke na kraju minimalno slavile. Susret je to u kojem su igracice obje ekipe dosta toga ostale dužne malobrojnim gledateljima, ali dok su se gošce utješile bodovima, "arenašice" su se samo mogle pitati gdje su pogriješile.

Izostao je definitivno pravi ucinak Tanje Kiridžic koja se nakon 20 postignutih pogodaka u prva dva kola danas zaustavila na brojci 3. No, s druge strane, premda ih je Dina Havic zabila sedam, za to joj je trebalo cak 18 udaraca, što na kraju i nije neki ucinak. Ispostavilo se da su "arenašice" igrale na krilima Tine Gavranic, a kad je nju dohvatio umor, nestalo je i ideja u domacem napadu.

"Arenašice" su uspavano krenule u susret, što su iskoristile gošce i povele 0:3, nakon cega domace rukometašice napokon povezuju konce svoje igre i serijom od cetiri uzastopna pogotka pokrecu rezultat (7:5 - 12'). U 20. minuti vec je bilo "plus 4" za Puljanke (11:7), a ista je prednost bila na semaforu i pet minuta pred kraj prvog dijela (14:10). Tad nastaje nova "crna rupa" u domacoj igri, što koriste Zagrepcanke i s cetiri uzastopna pogotka u svlacionice odlaze poravnate.

Pocetak nastavka donio je svojevrstan "deja vu" s pocetka utakmice. "Arenašice" kao da su zadrijemale u svlacionici, što su iskoristile gošce i s tri brza gola svoju seriju produžile na 0:7 (14:17 - 33'). Srecom, kriza je bila kratkog vijeka i Puljanke s tri brze kontre uspijevaju poravnati, a uskoro i ponovno prijeci u vodstvo (21:19 - 41').

Medutim nastavlja se igra toplo-hladno i u 46. minuti rezultat je 22:24, a gošce svoju prednost uspijevaju zadržati do pred samu završnicu. Tad se dogodio vec opisani scenarij s pocetka teksta, a igracice "Trešnjevke" poklone su znale iskoristiti i na krilima Jukopile i Kneževic stici do vrijedne pobjede.

Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 100. Suci: Krunoslav Marin i Vlatko Možar (oba Umag).

ARENA: Havic 7, Vukic, Mandic, Gaborovic, Šabic, Miloševic, Kiridžic 3, Medugorac, Linic 6, Gavranic 11 (5), Križanac (5), Mudronja 1, Gašic 2, Kajganic (7).

TREŠNJEVKA: Jug (5+1), Zovko 2, Mihovilovic 3, Banely, Sabljak, Gašparovic, Bušic, Komljenovic 2, ?ono 5, Blažek, Kajfeš 3, Jukopila 9 (5), Golubic (10), Matic, Knježevic 7.Sedmerci: Arena 6 (5), Trešnjevka 5 (5). Iskljucenja: Arena 2, Trešnjevka 6 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter