Arena se sprema za show, stanari se žale na buku

Uređaji za stvaranje i održavanje leda u parku kod Arene
Uređaji za stvaranje i održavanje leda u parku kod Arene

-  Ovo se više ne može izdržati! Zbog ove nesnosne buke 24 sata svi smo van snaga. Poludjet ćemo od ovoga. Reagira se i kad nekima smeta lavež pasa, a mi uokolo Arene izdržali smo festival, razne koncerte i sad, na kraju, moramo i hokej od kojeg je neizdrživo živjeti. Ovo je kulminacija, ne mogu odgovorni samo ignorirati naše vapaje, kazala nam je ogorčena Puljanka koja živi na sjevernoj strani Arene gdje nesnosnu buku proizvode uređaji za održavanje leda, koji su non-stop u pogonu.

Obilaskom ulica oko Arene, uvjerili smo se da uređaji koji pomažu stvaranje i održavanje leda za hokejaški spektakl, a koji su postavljeni nadomak sjeverne kule Arene podno stepenica, proizvode nesnosnu buku, koja se čuje i u stanovima unatoč zatvorenim prozorima. Kako kažu sami stanari, sve se još jače čuje u noćnim satima kada se grad smiri i svi drugi zvukovi stišaju. Ne čudi, stoga, što je nekolicina stanara, njih devet najbližih zgrada sjevernoj strani Arene pulskom gradonačelniku uputilo otvoreno pismo u kojem ga prozivaju i traže hitnu reakciju.

- Pozivu građana na sastanak rado ću se odazvati i osobno se uvjeriti u razmjere buke, te s organizatorima pokušati iznaći neko rješenje. Vjerujem da građani Pule, uključujući i devet potpisnika pisma kojim me se upozorava na buku uzrokovanu pripremama za ledeni spektakl u Areni, razumiju koliki je značaj predstojeće manifestacije, kao i drugih manifestacija koje se organiziraju u Areni, ali i općenito u Puli. Želimo li da grad živi i izvan špice turističke sezone, svi zajedno moramo biti spremni na kompromise, jer veći dio godine Pula, na žalost, ionako nije visoko posjećen grad, komentirao je gradonačelnik Boris Miletić otvoreno pismo ogorčenih stanara pored Arene.

Dodao je također da organizacija događanja ovih razmjera zahtijeva strpljenje i prilagodbu životne svakodnevice, jer riječ je o kompleksnim i tehnički zahtjevnim radovima.

- Glazbenim festivalima Outlook i Dimensions koji su za nama te hokejaškim spektaklom u rimskom amfiteatru kao krunom ovogodišnje sezone, Pula se na karti svijeta pozicionirala kao grad koji mnogi žele ne samo posjetiti i razgledati, već mu se i svake godine iznova vraćati, zaključio je Miletić. (Piše Goran ROJNIĆ; Snimio Manuel ANGELINI)

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter