Arena rezervirana za nastup mladih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osnovni je cilj Malog Histria festivala koji se održava od 15. do 17. lipnja okupiti mlade, talentirane istarske glazbenike i omoguciti im nastupiti na pozornici koja je najcešce rezervirana za velike face: u pulskoj Areni. Rekao je to Bruno Krajcar, umjetnicki direktor festivala, na konferenciji za novinare na kojoj su program i ideju ovogodišnjeg prvog programa posvecenog mladem uzrastu glazbenika predstavili organizatori i clanovi strucne komisije: Bashkim Shehu, direktor Histria festivala, Sabina Vidulin Orbanic i Franko Božac. Manifestacija je, naime, natjecateljskog karaktera, a uz njih ce svoje ocjene za nastup preko tisucu pjevaca, sviraca i plesaca dati Lidija Horvat Dunjko, Miroslav Homen, Almira Osmanovic i Branimir Pofuk.
Mali Histria festival okuplja razlicite kategorije i formacije sudionika - od solista, zborova i vokalnih grupa, preko baletnih skupina i pop-rock sastava, a oni ce svake veceri na pozornici amfiteatra nastupati s pocetkom u 20 sati. Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta.
- Pozivam sve gradane da dodu na Mali Histria festival jer cijena ulaznice je popularna i pristupacna, rekao je Shehu i dodao da ona po danu iznosi od 30 do 70 kuna, u paketu od 70 do 150 kuna, a za djecu do 7 godina starosti ulaz je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter