Arena: Potvrđeni 2Cellos, Zaz, Cohen, Cocker…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je danas odluku kojom je potvrdio program ljetnih glazbeno-scenskih programa u pulskom amfiteatru za 2013. godinu. Sedmeročlano povjerenstvo na čelu s gradskim pročelnikom za društvene djelatnosti Erikom Lukšićem razmotrilo je prije toga 19 prijava koje su do 26. veljače pristigle na gradski natječaj za ljetne programe u Areni (od 15. lipnja do 31. kolovoza). Svoju su odluku potom proslijedili gradonačelniku na konačno usvajanje.

Tako je odlučeno da će ove godine u pulskoj Areni planetarno poznati 2Cellos nastupiti 3. srpnja, pop jazz sastav Vaya con Dios dolazi 9. srpnja, a američki ženski Trio Eroika 12. srpnja.

Kolovoz otvara legendarni kanadski kantautor Leonard Cohen, koncert je zakazan za 2. kolovoza. Slijedi Gregorian 6. kolovoza, a bit će to njihov drugi nastup u pulskoj Areni. Josipa Lisac, prva dama hrvatske pop scene, u amfiteatru nastupa 10. kolovoza, francuska zvijezda Zaz 14. kolovoza, a Massimo i prijatelji 17. kolovoza.

Još jedna legenda svjetske rock scene Joe Cocker nastupa 21. kolovoza, a to će biti njegov treći nastup u Puli. Kajem kolovoza, točnije 28., zakazano je veliko otvaranje Outlook festivala u Areni.

Valja napomenuti da se još uvijek čeka izvršenje obveza organizatora koncerata 2Cellos, Vaya con Dios i Gregorian te Massima i prijatelja, ali su za sada termini rezervirani za njih.

Zbog preklapanja termina, potrebe dodatnog financiranja ili neispunjavanja kriterija odbijeni su, među ostalima, zahtjevi za nastupima Severine i Gorana Bregovića, Nine Badrić, Grace Jones, klasičnog glazbenog festivala te otvaranja Dimensions festivala.

Osim toga, od 20. do 27. srpnja održat će se 60. festival igranog filma, a 15. lipnja u Areni će se održati završnica manifestacije Pula Superiorvm - Dani antike.

Za dio programa u sklopu manifestacije "Čarolija Izraela", čiji su pokrovitelji izraelsko veleposlanstvo, Istarska županija i Grad Pula, Povjerenstvo je kao lokaciju predložilo pulski Kaštel u traženim terminima 6. i 8. kolovoza. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter