Arena nece vidjeti moto-spektakl

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog navodnih prijetnji da ce im se "pištoljima objasniti kako se posluje u Hrvatskoj", austrijski organizatori moto-spektakla Night of jumps otkazali su nastupe u Areni Zagreb 13. i 14. studenoga. Helmut Brem, Becanin koji zadnjih 10 godina organizira ovaj moto-spektakl po velikim dvoranama, kazao nam je u utorak da je do problema došlo nakon što je potpisao ugovor s Arenom Zagreb. Tada su ga krenuli nazivati ljudi iz zaštitarske kuce Bilic Eric i catering tvrtke Lido, inzistirajuci da oni sudjeluju u projektu.

- U ugovoru koji smo prvotno potpisali stajalo je da placamo samo najam Arene, a naknadno nam je stigla verzija da moramo uzeti zaštitare iz Bilic Erica te pripremu hrane i pica iz Lida. Kad sam u petak primio telefonski poziv u kojemu su se spominjali pištolji, odlucili smo odustati od svega. Zgrožen sam, nikad nisam naišao na takve neugodnosti, kazao je Brem i dodao da je usluge cateringa vec bio dogovorio s tvrtkom Ivic.

Proslijedio nam je broj mobitela s kojega mu je, tvrdi, stigla prijetnja, a na taj broj javio se Nikola Bušljeta, vlasnik cateringa Lido, koji je potvrdio da su kontaktirali.

- Da, razgovarao sam s njim o tehnickim stvarima, ali ni slucajno nije istina da sam mu prijetio. Mogu i ja, isto tako, nakon ovog razgovora izmisliti da ste vi prijetili meni, izjavio je Bušljeta.

Direktor Arene Zagreb Zdenko Antunovic, pak, tvrdi da su Austrijanci od cijele price odustali zbog premalog broja prodanih ulaznica.

- Prodavali su preskupe ulaznice, od 270 do 690 kuna. O prijetnjama pištoljem uopce ne želim govoriti jer nikad dosad u organizaciji, otkad je Arena otvorena, nismo imali problema, kazao je Antunovic.

Antunoviceva pomocnica Ines Švigir kazala nam je da u ugovoru ne postoji stavka prema kojoj bi odredene tvrtke obavljale zaštitarske usluge ili one u pripremi hrane i pica. Problematican je, medutim, jedan drugi detalj: Arena Zagreb, odnosno njezin šef Zdenko Antunovic, ugovorom je vezan s Lidom, prema kojemu ova tvrtka servisira sve dogadaje u dvorani i za to placa 100 tisuca kuna mjesecnog najma.

Ostaje nejasno zašto te stavke nije bilo i u ugovoru s Austrijancima koji su dvoranu uzimali u najam: u tom slucaju nitko iz Lida ne bi trebao nazivati austrijske organizatore i lobirati za poslovne angažmane na koje ovi nisu stavili potpis.

Moto-akrobacije koje su najavljivale spektakl pogledajte OVDJE.


Podijeli: Facebook Twiter