"Arena kup" u pulskom akvatoriju


U organizaciji Jedriličarskog kluba "Delfin" Pula u subotu 16. rujna održat će se tradicionalna sportsko-rekreativna regata krstaša pod nazivom "Arena kup". Regata će se ujedno bodovat i za "Argonaut kup" koji se organizira s drugim klubovima i turističkim zajednicama s područja juga Istre, točnije Fažane, Velog Vrha (Tivoli), Ližnjana, Barbana te općinom Raša i gradom Porečom.

Start pulske regate, na kojoj se očekuje 25 do 30 brodova, je u 11 sati ispod hotela "Histria" na ulazu u luku Veruda. Prvi se plov jedri do Carinskog gata u pulskoj luci, a drugi se plov, koji započinje 20 minuta nakon ulaska zadnjeg broda u cilj prvog plova, jedri iz luke Pula oko otoka Jerolim i nazad u luku Pula gdje će biti cilj drugog plova. Vezovi su osigurani u luci Pula gdje, tko želi, može ostaviti jedrilice preko noći do nedjelje 17. rujna.

Potom će, u nedjelju 17. rujna, za povratak doma biti organizirana tradicionalna regata krstaša "Bunarina kup". Start regate biti će u luci Pula, a cilj regate biti će ponovno ispod hotela "Histria". Potom je planirana i fešta u lučici Delfin, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale.

Prijave su 16. rujna u 9.30 sati u sportskoj lučici Delfin ili na http://www.jkdelfin.hr/arena-kup-2017/. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule uz pomoć Lučke uprave Pula. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter