Arena Jadrograd - CO Zagreb 21:39

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaši CO Zagreba su prema ocekivanju uvjerljivo svladali Arenu Jadrograd u zaostalom susretu 20. kola Premijer lige. Sve što su arenaši željeli bio je castan poraz, no bez cetvorice prvotimaca i s nizom poletaraca na klupi, prednost gostiju rasla je iz minute u minutu sve do konacnih 21:39.

Bez dvojice najboljih klupskih strijelaca, Marijana i Andree Bašica, jedini koji je nešto u prvom dijelu uspijevao napraviti protiv visokog gostujuceg obrambenog zida bio je iskusni Saša Brešcic, ciju je ulogu u nastavku susreta preuzeo mladi Filip Bonic. Na strani gostiju iz Zagreba posebno su raspoložena bila krila, Manuel Štrlek i Jerko Matulic, koji su zajednickim snagama postigli 20 pogodaka, samo jednog manje od kompletnog pulskog sastava.

Do desete minute domaci cuvar mreže Davor Badurina zaustavio je sedmerce Štrleku i Matulicu, ali to nije previše omelo goste iz Zagreba (2:8). Bezidejnost u pulskom napadu dovodila je do niza brzih kontranapada iz kojih su Zagrepcani punili domacu mrežu i u 20. minuti domaci su vec zaostajali 13 pogodaka (4:17), što je bio signal za trenericu Slavicu Bonic da pozove minutu odmora.

Nastavak susreta donio je niz promjena u domacem sastavu i u igru su ubacene mlade snage od kojih su nekima ovo bile prve minute što su ih upisali u Premijer ligi. Premda je bilo ocito da su impresionirani igracima koji stoje nasuprot njih, pulski su se golobradi mladici odlicno suprotstavili prekaljenim internacionalcima, koji su deset minuta prije kraja pobjegli na 16 pogodaka razlike (17:33), da bi ogled okoncali serijom 0:3 za plus 18, najvecu prednost koju su ostvarili najucerašnjem susretu.

Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 300. Suci: Ante Pavic i Mate Torbarina (oba Zadar).

ARENA JADROGRAD: Ž. Popovic, Rajic, Rašeta 1, Gruicic 1, Božic 1, Rožman, N. Popovic 1 (1), Bonic 6, Brešcic 6, Tomašev 2 (1), Gracic (4), Špac 1, Tomaševic 1, Juric 1 (1), Kolic, Badurina (3+2).

CO ZAGREB: Šego (10), Maric 2, Kopco, Stepancic, Kopljar 5, Matulic 7, Jaškic 1, Špiler 3, Gojun 6, Štrlek 13 (2), Pešic (8), Valcic, Bogunovic, Balic 2, Gal.Sedmerci: Arena J. 4 (3), CO Zagreb 4 (2). Iskljucenja: CO Zagreb 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter