Arena - Izgradnja Zaprešic 29:22

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda bi konacni rezultat mogao sugerirati uvjerljiv nastup domacih rukometašica, za drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu arenašice su se morale oznojiti više nego što su i same ocekivale prije ovog susreta. Gošce iz Zaprešica, novakinje u prvoj ligi, predstavile su se kao ekipa koja ima "glavu i rep", i koja nece biti samo prolaznik kroz elitni razred hrvatskog ženskog rukometa. Predvodene odlicnom Vukovinom na vratima, brzonogom Nemaškalo na krilu te s dirigenticom Bazzeo, gošce su prijetile do pred sam kraj susreta, da bi u završnici neobjašnjivo stale i na kraju zabilježile uvjerljiv poraz koji nikako nije prava slika onoga što se veceras dogadalo na parketu Doma sportova.

Arenašice bolje otvaraju susret, rezultat cega je i njihovo pocetno vodstvo, najprije 4:1, a potom i 5:3. No, tu neobjašnjivo staju što koriste gošce i serijom 0:5 okrecu rezultat u svoju korist, te tu prednost zadržavaju do pred kraj prvog dijela (11:14 - 27'). U samoj završnici prvog poluvremena domace uspijevaju postici tri uzastopna pogotka, pa se u svlacionice odlazi u egalu. Pauza nije pomogla pulskim igracicama i gošce do polovice drugog dijela uspijevaju održavati minimalno vodstvo, da bi arenašice serijom 4:0 u zadnjih deset minuta susreta ušle s dva pogotka prednosti (20:18). Zaprešicanke se nemaju namjeru predati i Nemaškalo uskoro vraca stvari na pocetak te tjera domaceg trenera da pozove minutu odmora (21:21 - 53'). Što savjeti, a što povratak u igru Tanje Kiridžic, najraspoloženije arenašice u prvom dijelu, i Puljanke po povratku na parket pokazuju novo lice te serijom 8:1 upisuju nove bodove.

Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja 100. Suci: Robert Bernobic I Nikša Kalcic (oba Rijeka).

ARENA: Radic (11), Jelica 2, Mudronja 1, Gaborovic, Miloševic, Kiridžic 7, Maras, Jajcevic 3 (2), Benazic 2, Gavranic 6 (1), Bradaric, Kostešic, Vukic, Nikcevic 8.

IZGRADNJA ZAPREŠIC: Petkovic (0+1), Vulic 5, Leljak, Gojavic, Jagic, Kosanovic 2, Biocic 1, Nemaškalo 8 (3), Vugec, Vukovina (21), Bazzeo 5, Pejcic 1.

Sedmerci: Arena 4 (3), Izgradnja Zaprešic 3 (3). Iskljucenja: Arena 8, Izgradnja Zaprešic 6 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter