Arena Ice Fever: Na Karolini tri dana Circus Maximus

Već se naziru konture budućeg klizališta
Već se naziru konture budućeg klizališta

Kako je počela priprema ledene plohe na borilištu pulskog amfiteatra, odnosno hokejaška groznica Arena Ice Fever Pula MMXII, tako se javljaju i pitanja koja bi ovaj povijesni spektakl mogla pokvariti. Zakon velikih brojki: dugotrajna suša, koja je nedavno nakratko prekinuta, otvara pitanje što s hokejaškom utakmicom u Areni u slučaju kiše.

- Prema prognozama koje imamo i prema svim prognostičkim kartama kiše tih dana ne bi trebalo biti. U slučaju da padne, a to bi morao biti prolom oblaka, utakmica bi se odgodila za dan kasnije; primjerice, ako pada u petak, utakmica će se igrati u subotu. Ali, kao što rekoh, vjerujemo da kiše neće biti i da će nas vrijeme poslužiti, pojasnio nam je Ante Mihić, PR savjetnik PRiredba Studija koji se brine o organizaciji Arena Ice Fevera.

Iz PRiredba Studija potvrdili su nam i da će na Karolini biti organizirana fan zona te da će se tamo odigrati i malonogometni turnir. O pojedinostima će javnost biti obaviještena narednih dana, kao i o ostalim događanjima u i oko Arene.

Za sada se ipak zna, a najavljeno je i na stranici Facebooka, da organizatori i pulski Malonogometni klub Veruda organiziraju malonogometni turnir u sklopu ove manifestacije. Od 14. do 16. rujna, za vrijeme trajanja Arena Ice Fevera, na Karolini, koja je za ovu prigodu preimenovana u Circus Maximus, igrat će se zaista jedinstveni malonogometni turnir.

Teren će biti dimenzija 22 sa 14 metara, a izgledom će biti jednak hokejaškom, igrači će svojim suigračima lopte moći dodavati i od matinele, dok će udarce upućivati na hokejaške golove. Svaka ekipa ima prvo prijaviti po šest igrača, od kojih će se četiri nalaziti u polju te će svakoj ekipi biti omogućene najmanje tri utakmice u grupi. Turnir će biti odigran 14. (po grupama) i 15. (završnica) rujna. Kotizacija po ekipi iznosi 400 kuna, a prijave se mogu obaviti na e-mail [email protected] ili broj mobitela 099-335-7820.

Osvajanje turnira najboljoj ekipi će donijeti osam ulaznica "Circo Senatus" za nedjeljni hokejaški dvoboj (uključeni hrana i piće - vrijednost ulaznica 625 kuna), potom predstavljanje na utakmici KHL Medveščak - Vienna Capitals pred više od sedam tisuća gledatelja te dresove KHL Medveščaka i Hrvatske nogometne reprezentacije.

Drugim finalistima će, pak, pripasti ulaznice "Moderna" (vrijednost ulaznice 240 kuna) te majice KHL Medveščak i kuponi za piće, dok će trećeplasiranoj ekipi pripasti sponzorski poklon-paketi i kuponi za piće. Najbolje ekipe i pojedinci bit će nagrađeni i prigodnim peharima.

Završni dan događaja, 16. rujna, na Karolini namijenjen je najmlađima, a snage će odmjeriti i ekipe organizatora, kluba, navijača, Grada te partnera i sponzora. Uz turnir na Circusu Maximusu kroz tri dana održavat će se cjelodnevni zabavni program, a u večernjim satima koncerti. (G. ROJNIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter