Arena: Danas utakmica i klizanje za građane

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Na programu u pulskom amfiteatru odigrat će se revijalna utakmica Memorijala Ferdo Spajić, u spomen na nekadašnjeg predsjednika KHL Medveščak Zagreb. Utakmica započinje u 20.30 sati a sastat će se hrvatski i ruski veterani među kojima su neki od bivših ponajboljih igrača svijeta koji su osvajanjem NHL-ovog Stanley Cupa, te zlata na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima pisali hokejašku povijest.

Za Puljane i sve goste svakako je najzanimljivije za 23.30 sati zakazano besplatno klizanje koje bi trebalo trajati do 1 sat iza ponoći. Grad Pula osigurao je uz pomoć organizatora 500 pari klizaljki, a prvenstvo će imati djeca.

Iako su jučer veliki problemi s otapanjem leda doveli u pitanje održavanje cijele manifestacije u Areni, tijekom večeri su organizatori najavili klizanje za Puljane «Disco Ice Fever Pula» pa se svi nadaju da će led izdržati kako bi i građani mogli uživati u vrhunskom ugođaju klizanja u najljepšem rimskom amfiteatru na svijetu.

- Klizanja za građane, kako sad stvori stoje, sigurno će biti. Temperatura odgovara ledenoj plohi, štoviše, tim za održavanje leda čak nam je rekao da mu odgovara da što više ljudi kliže po ledu jer se onda ploha troši i stišće što pogoduje da bude bolja. Dakle, vjerujemo da neće biti odgode, rekao nam je Ante Mihić iz Priredba Studija.

Na Karolini, odnosno u fun zoni "Circus Maximus", tijekom dana se odvija malonogometni turnir u organizaciji Malonogometnog kluba Veruda, u kojem sudjeluje 11 ekipa iz Pule te jedna iz Labina.

Jedinstveni turnir ispod Arene igra se na terenu dimenzija 22 puta 14 metara, koji je izgledom isti kao hokejaški teren. Četvrtfinale počinje oko 15.00 sati dok će se finale odigrati oko 18.30 sati. (G. ROJNIĆ, B. P.)

 


Podijeli: Facebook Twiter