Arena bila kulisa za snimanje kriminalističke serije "Strike Back"

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Danas je Arena bila kulisa za snimanje britanske kriminalističke serije "Strike Back". Suglasnost za korištenje Arene Arheološkom muzeju Istre dao je pulski gradonačelnik Boris Miletić u kolovozu, procijenivši da će to značiti daljnju promociju Pule kao turističke destinacije. Snimanje organizira Embassy Films d.o.o. Zagreb, a serija je dosad snimana i u Rijeci i u Rovinju.

U rovinjskom akvatoriju su se tako snimale pomorske scene, dok će se u Puli snimati u Areni i u Flavijevskoj ulici podno amfiteatra. Nakon Pule, u subotu se opet snima u Rovinju, te potom u nedjelju ponovno u Puli na otoku Sveta Katarina u pulskom zaljevu.

Inače, riječ je već o šestoj sezoni britansko-američke akcijsko-pustolovno-špijunske serije "Protuudar", odnosno "Strike Back". Posebnost ovoga ugošćavanja filmske ekipe je u tome što će u ovoj seriji Rovinj "glumiti" samog sebe, kao i danas korištena pulska Arena. I upravo u tome je viđena prilika za turističku promociju ovih lokacija. Baš kao i dosad viđeno u drugim gradovima, tako su i danas scene uglavnom snimane po zidovima unutar Arene, trčanje i pucnjava iz vatrenog oružja bile su jedine viđene aktivnosti, naravno uz korištenje pirotehničkih naprava za simuliranje pucnjave. No, i to je bilo dovoljno da privuče veliki broj znatiželjnika koji su se natisnuli duž ograde oko Arene.

Serija na poznatom internetskom portalu IMDB ima dosta visoku ocjenu 8.3, iako u samoj filmskoj ekipi i nema nekih međunarodno poznatih filmskih zvijezda. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter