Arduino Golja otišao u mirovinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosadašnji tajnik Udruge obrtnika Labina Arduino Golja u mirovini je od 31. listopada, potvrdio nam je u cetvrtak u telefonskom razgovoru predsjednik udruge Narcizo Smokovic. "Upravni odbor udruženja zakljucio je na sjednici održanoj 2. rujna da je Golja stekao sve uvjete za odlazak u mirovinu po sili zakona i odlucio da s navedenim datumom prestane biti tajnikom", rekao je.

Natjecaj za novog tajnika bit ce raspisan uskoro. Smokovic naglašava da on nije zainteresiran za to mjesto, aludirajuci na glasine da zbog svojih interesa puca na njega. Goljino umirovljenje ne bi izazivalo pozornost da u udruženju nije bilo previranja od ožujka 2008. kada je dvjestotinjak clanova potpisalo peticiju kojom su tražili smjenu njega i Smokovica zbog navodnih nepravilnosti u radu. Najbucniji zagovornik njihovog odlaska bio je Vilim Filipovic, koji je u tu svrhu cak proglasio štrajk gladu, što se kasnije pokazalo lažnim.

Revizija koju je obavila Hrvatska obrtnicka komora nije otkrila nikakve nepravilnosti u radu udruge, pa je njegova inicijativa nakon nekoliko sjednica upravnih odbora, koje je zacinio svojim burnim nastupima, polako splašnjavala. Sapunica se nastavila pocetkom ove godine kada ih je prijavio USKOK-u zbog falsificiranja sjednica. Smokovic i Golja odricali su mu pravo da se uopce predstavlja kao obrtnik jer ne placa komorski doprinos i duguje Gradu i državi, što je on negirao. Posljednji potez povukao je u rujnu ove godine kada je skupio više od tisucu potpisa na zahtjevu za uvid u dokumentaciju javnih ustanova, cime je htio doci do dokumentacije koja bi razotkrila navodne kriminalne radnje u udruzi.

Što Filipovic misli o Goljnom odlasku, buduci da je tvrdio da mu je tajnicki mandat istekao s 1. sijecnja ove godine, odnosno da taj posao nezakonito obavlja i prima placu, nismo mogli saznati jer se trenutno nalazi u SAD-u. Njegova supruga Nataša Filipovic odbacuje glasine da se u Ameriku sklonio zbog nepodmirenih dugovanja državi jer su sve obveze uredno podmirili te kaže da je ondje na poslovnom putu, za njega uobicajenom u ovo doba godine i da ce se uskoro vratiti.


Podijeli: Facebook Twiter