Arch: Rovinj je za mene poseban grad

Hannnes Arch (M. MIJOŠEK)
Hannnes Arch (M. MIJOŠEK)

Rovinj je proteklog vikenda bio pravi tabor austrijskih navijača koji su na Red Bull Air Race došli bodriti svog Štajerca Hannesa Archa, inače sa stalnom adresom u Salzburgu. Upravo je Arch zadnjih nekoliko dana reklamirao Rovinj među svojim obožavateljima.

- Posebno mi je bilo ovdje se natjecati, jer mi je bilo kao da sam kod kuće. Bilo je jako puno mojih navijača čiju sam podršku snažno osjetio, a vidio sam i da su Hrvati na mojoj strani, što me se naročito dojmilo. Tim više ova mi rovinjska pobjeda jako puno znači, možda najviše od svih utrka koje me očekuju. Rovinj je za mene poseban grad, posebno sada nakon ove pobjede, tim više što je tako blizu moje domovine, kazao nam je Hannes u kratkom telefonskom razgovoru.      

Ovaj je vrhunski 47-godišnji pilot posebno oduševljen i gradom kao turističkim odredištem, u kojem ostaje još nekoliko dana.

- Uvala u kojoj smo se nadmetali najljepše je mjesto na kojem sam se dosad natjecao, i to ne kažem samo iz kurtoazije. Okružena starim gradom, podsjeća na svojevrsnu borilačku arenu i to čovjek u sebi osjeća, tvrdi nam ovaj vrsni pilot, koji se u Air Raceu natječe od 2007. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter