Arbanas pušten iz pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je pušten na slobodu Armando Arbanas, 45-godišnji Porecan koji je u istražnom centru Županijskog suda u Puli završio proteklog cetvrtka navecer nakon što je dan ranije sudjelovao u okršaju u caffe baru La Kabana u Kašteliru.

Istražni sudac Županijskog suda u Puli donio je rješenje o provodenju istrage protiv Arbanasa, bivšeg pripadnika specijalne policije, zbog kaznenih djela dovodenja u opasnost opceopasnom radnjom te dva pokušaja nanošenja teških ozljeda, no odbio je prijedlog pazinskog Opcinskog državnog odvjetništva da se osumnjiceni Arbanas zadrži u pritvoru.

Osumnjiceniku je odredena zabrana približavanja i kontaktiranja odredenih osoba. U slucaju da se te mjere ne pridržava, ona mu se može zamijeniti pritvorom.

Arbanas je završio u pritvoru nakon što se protekle srijede u La Kabani u Kašteliru sastao sa Zoranom L. (36) radi razgovora o poslu, pri cemu se u razgovor ukljucio Luciano B. (39), koji je sjedio za susjednim stolom. Nakon verbalnog, došlo je i do fizickog sukoba u kojem je Arbanas drškom revolvera i teleskopskom palicom nanio lakše ozljede Lucianu i Zoranu. Na putu do automobila Arbanas je ispalio jedan hitac iz revolvera, a onda sjeo u vozilo i na nekoliko sati nestao. Iste se veceri predao u poreckoj postaji.

Arbanas nam je u ponedjeljak telefonskim putem ispricao svoju verziju dogadaja, koja se ne podudara s pricama ostalih sudionika. Veli da je u La Kabanu došao zato što ga je Luciano B. isprovocirao i izazvao u telefonskom razgovoru.

- Nazvao me i svašta mi govorio, prijetio je mojoj ženi i djeci, a pored toga vrijedao me na nacionalnoj osnovi. Otišao sam onamo iskljucivo da bih razgovarao i sa Zoranom L. riješio stvar u vezi naših dugovanja. Tek se tada upetljao i napao me. Nakon napada mi nije preostalo drugo nego braniti se.


Podijeli: Facebook Twiter