Arbanas priveden istražnom sucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je pucnjavom u Kašteliru pocinio kazneno djelo dovodenja u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom te pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, Armando Arbanas (45) iz Poreca je nakon kriminalistickog istraživanja u cetvrtak prepracen na saslušanje istražnom sucu Županijskog suda u Puli.

Taj bivši pripadnik specijalne policije osumnjicen je da se u srijedu oko 13.30 sati na terasi ugostiteljskog objekta La Kabana u Kašteliru sastao s 36-godišnjim Zoranom L. s podrucja Kaštelira radi razgovora o poslu. U njihov razgovor se, po policijskom izvješcu, ukljucio 39-godišnjak iz Kaštelira (Luciano B., op. a.), koji je sjedio za susjednim stolom, pri cemu je došlo do verbalnog, a potom i fizickog sukoba, u kojem je 45-godišnjak drškom revolvera i teleskopskom palicom obojici nanio ozljede.

Potom je Arbanas na putu do automobila iz revolvera ispalio hitac u cilju zastrašivanja te napustio mjesto dogadaja. Zoranu L. i Lucianu B. pomoc je pružena u pulskoj Opcoj bolnici, gdje su lijecnici konstatirali da su zadobili lakše tjelesne ozljede.

Arbanas je nakon sukoba u Kašteliru pobjegao te je policija u potrazi za njim blokirala sve izlaze iz Istre i prometnice na ulazu u gradove, no Arbanas se u srijedu u 20.25 sati sam predao poreckoj policiji.

U cetvrtak smo ispred porecke postaje zatekli Violetu, suprugu Armanda Arbanasa, koja je po nalogu policije dovezla renault espace pulskih registracijskih oznaka kojim je Arbanas bježao. Po njezinim rijecima, Arbanas nije izazvao nikakav sukob, vec je on bio isprovociran.

"Mog supruga je Luciano B. nazvao telefonom i vrijedao njega, našu djecu i mene, što je strašno. Ne znam zašto. Policija je u srijedu došla u našu kucu oko 16 sati pa su me odveli u policijsku postaju da dam izjavu. Potom su policajci oko 19.30 sati opet došli u našu kucu i do 23 sata obavljali premetacinu. Bilo ih je puno, a vidjela sam i djelatnike protueksplozivne zaštite, što mi je bilo cudno, ali nije pronadeno ništa inkriminirajuce", ispricala nam je Arbanasova supruga.

Neslužbeno pak doznajemo da je Arbanas u Kaštelir došao vratiti novac Zoranu L. te da ga je Beg na terasi La Kabane isprovocirao upadicama.


Podijeli: Facebook Twiter