Arabija: 22 mrtva u eksploziji cisterne u Rijadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći koja se u četvrtak dogodila u Rijadu kada je cisterna s plinom eksplodirala udarivši o nadvožnjak, poginule su 22 osobe a 111 je ranjeno, rekao je za agenciju France Presse čelnik civilne zaštite.

Broj poginulih u eksploziji narastao je "na 22 a 111 osoba je ozlijeđeno", rekao je čelnik.

Po ranijim informacijama dobivenim od izvora u civilnoj zaštiti, najmanje 14 osoba je poginulo a šezdesetak je ozlijeđeno u toj nesreći koja se dogodila na glavnoj prometnici na istoku saudijske prijestolnice.

Glasnogovornik civilne zaštite u Rijadu Mohamed al-Hammadi, kako prenosi službena agencija SPA, rekao je da je cisterna eksplodirala kada je iz nje, nakon udara, počeo istjecati plin.

"Cisterna je eksplodirala i zapalila se nakon istjecanja plina koji se proširio tim područjem. Utvrđena je velika materijalna šteta, uz nekoliko sudara automobila na cesti", dodao je Hammadi, izvijestivši o "više poginulih".

Na mjestu nesreće zapalilo se više automobila i nekoliko zgrada je oštećeno, izvijestio je fotograf AFP-a.

Od eksplozije se zapalio i autobus koji je prolazio nadvožnjakom, a jedan je kamion od siline eksplozije pao s nadvožnjaka, rekli su svjedoci.

Nadvožnjak je zatvoren za promet, a prizor na mjestu nesreće bio je strašan: olupine izgorjelih i oštećenih automobila bile su razasute uokolo, a krhotine stakla ležale su na tlu, rekao je fotograf. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter