Aquilani "spasio" Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija gotovo sigurno će igrati u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu, bez obzira na rezultat koji postigne u susretu posljednjeg kola u skupini protiv Škotske u Glasgowu u utorak, a izbornik Igor Štimac i njegovi igrači na tomu najviše mogu zahvaliti - Albertu Aquilaniju.

Naime, veznjak talijanske reprezentacije je u sudačkoj nadoknadi utakmice skupine B Danska - Italija u Kopenhagenu postigao pogodak za 2:2 i tako mogućnost da drugoplasirana reprezentacija iz te skupine bude uspješnija od Hrvatske sveo na teoriju.

Jedina mogućnost da Hrvatska završi kao najslabija drugoplasirana reprezentacija je ta da izgubi u Glasgowu, a da pritom Danska na svom terenu ne svlada Maltu, Bugarska kod kuće ne pobijedi Češku te Armenija kao gost pobijedi Italiju. Tada bi Armenija bila druga i uspješnija od Hrvatske.

Pobjednici skupina europske zone kvalifikacija izravno će se plasirati u Brazil, dok će osam od devet drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije koje će se igrati 15. i 19. studenoga. Najslabija drugoplasirana reprezentacija neće u dodatne kvalifikacije.

Ranije danas je Armenija u Erevanu svladala Bugarsku s 2:1 (1:0) dok je Češka kao gost bila uspješnija od Malte s 4:1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter