Aquapark Istralandia svoja vrata otvara 1. lipnja

Brtoniškim vijećnicima i načelniku sa suradnicima domaćin je bio vlasnik Branko Kovačić
Brtoniškim vijećnicima i načelniku sa suradnicima domaćin je bio vlasnik Branko Kovačić

Gradilište prvog istarskog vodenog parka Istralandia nedaleko od Brtonigle u srijedu su obišli općinski vijećnici na čelu s načelnikom Dorianom Labinjanom i njegovim suradnicima.

Radovi su u završnoj fazi te bi kompleks vrijedan deset milijuna eura svoja vrata trebao otvoriti 1. lipnja. Krajem prošlog mjeseca započela je i izgradnja kružnog toka između državne ceste Novigrad - Ponte Porton, priključka na Istarski ipsilon i pristupne ceste za Istralandiu, u koji Hrvatske ceste ulažu šest milijuna kuna.

- Većim je dijelom dovršena fasada i unutarnje farbanje, pri kraju je postavljanje keramičkih pločica, započeta je obloga bazena i krenuli smo s pripremom terena za polaganje tlakovca i hortikulturno uređenje parka.

Tornjevi su podignuti i u tijeku je montiranje tobogana, koje treba biti gotovo za 30 dana. Najveći dio posla će u tom roku biti zgotovljen i 15. svibnja bi trebao biti obavljen tehnički pregled. Svi kooperanti uredno izvršavaju svoje obaveze, a otvorenje je zakazano za 1. lipnja, rekao je Branko Kovačić, vlasnik porečke tvrtke Istrakop i investitor ovog projekta.

Aquapark se prostire na osam hektara izuzetno atraktivnog područja iznad ušća rijeke Mirne, prometno dobro povezanog s drugim dijelovima Istre, Slovenijom i Italijom. Oko 4.500 četvornih metara od toga je rezervirano za vodene površine.

Prvenstveno će koristiti vodu iz bušotine kapaciteta od 250 kubika, za čije su korištenje suglasnosti dobili iz Ministarstva poljoprivrede, a bazene će nadopunjavati onom iz vodovodne mreže. Ugovor za bušotinu je potpisan za 60 tisuća prostornih metara godišnje. Voda će se filtrirati te će se 80 posto vraćati u bazene. 

- U početku očekujemo između 1.500 i 2.000 posjetitelja dnevno, a moguće ih je primiti i triput više. Atrakcija ima jako puno, i za djecu i za odrasle. Tu je poseban dječji bazen od tisuću četvornih metara s tornjem, dvorcem i toboganima, bazen za odrasle na dvije etaže s hidromasažnim kadama, jedan od najvećih bazena s valovima na 2.200 kvadrata vodene površine te grupa adrenalinskih tobogana za tinejdžere i odrasle.

Ukupno ćemo imati 1.500 metara raznih tobogana, od kojih najviši dostiže 27 metara visine, opisao je Kovačić i dijelom to pokazao na terenu. (K. FLEGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter