Aqua pobjednik Rovinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupni pobjednik pete regate Adris RC44 Cup u rovinjskom akvatoriju je posada Aqua s kormilarom Chrisom Bakeom iz Kanade i takticarom Cameronom Appletonom iz Novog Zelanda, koji su sakupili najmanje kaznenih bodova.

Druga je posada Artemis s kormilarom Torbjornom Tornqvistom iz Švedske i takticarom Morganom Larsonom iz Amerike, koji su upravo posljednjeg dana u prvom nastupu slavili i u drugom bili drugi, što im je donijelo prodor na drugu poziciju.

Ipak, najveci pomak u ukupnom poretku napravio je Slovenac Igor Lah s Micheleom Ivandijem i svojom posadom, koji su u Rovinju medu svjetskom elitom iza sebe ostavili jednog Russela Couttsa, Paula Cayarda i ostale zvijezde jedrilicarskog sporta.

Naši predstavnici na brodu Nika s kormilarom Tomislavom Bašicem, u posljednjem plovu bili su treci, a malo je nedostajalo da pomrse racune pobjednicima, posadi Katjuše. Karlo Kuret i Darko Hajdinjak sa svojim posadama bogatiji su za još jedno jako iskustvo.

Nakon završetka jedrenja uslijedilo je veliko slavlje u rovinjskoj ACI marini, gdje su slavljenicko kupanje imali Chris Bake i Cameron Appleton, dok kupanje u šampanjcu nastavljeno na pobjednickom postolju.

Pred više stotina vjernih navijaca i gostiju ispred hotela Park i VIP šatora te domacina iz Adris grupe koji su bili generalni sponzori, Tomislav Popovic direktor Maistre u cijim su objektima boravili skiperi i posade, podijelio je najboljim posadama posebne staklene pehare za osvojena mjesta. (Ivica RADETIC)


Podijeli: Facebook Twiter