Apple predstavio iPhone 4S

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjesto ocekivanog iPhonea 5, Apple je u utorak predstavio iPhone 4S, bržu verziju svog najprodavanijeg smartphonea koji je opremljen i "osobnim pomocnikom" s kojim možete razgovarati, izvješcuje CNN.

Jedna od novosti je da ce iPhone po prvi puta biti dostupan na americkoj bežicnoj mreži Sprint, kao i na AT&T-u i Verizonu. iPhone 4S je "globalni telefon", što znaci da ce moci lakše ostvariti pozive na bežicnim mrežama diljem svijeta, a ne samo u SAD-u.

Telefon izgleda jednako kao i prethodni model, ali sadrži procesor A5 koji je sedam puta brži što se grafike tice i dva puta brži u procesuiranju podataka.

Košta od 200 do 400 dolara, zavisno od prostora za pohranu od 16 do 64 GB. Opremljen je kamerom od 8 megapixela i stabilizatorom slike. Kamera može snimati i HD video s rezolucijom 1080. "Osobni pomocnik", zvan Siri, prima glasovne naredbe i govor pretvara u tekst.

Navedeni iPhone 4S ima vrlo kompaktnu maticnu plocu s integriranim utorom za SIM karticu, slicnu CDMA verziji iPhonea 4. S druge strane, prema dosadašnjim glasinama, iPhone 5 bi trebao imati dulje i tanje kucište sa zaobljenom pozadinom i Qualcommov cipset s podrškom za CDMA i GSM mreže.

Predstavljanje novog iPhonea je umjesto bolesnog Steva Jobsa vodio novi izvršni direktor Applea, Tim Cook.


Podijeli: Facebook Twiter