Apple predstavio iPad Air i najavio besplatni softver

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apple Inc. u utorak je predstavio tanji i brži tablet nazvan iPad Air te otkrio da će njegov radni i operativni softver Macintosh biti besplatan za njegove korisnike, što je izazov konkurentskoj kompaniji Microsoft Corp.

Apple je svoju ponudu iznenađenja, koja će biti dostupna svim korisnicima proizvoda Apple MacBooks i Mac Computers, objavio u utorak, kada je predstavio i svoju novu liniju notebooka te računala Mac.

Njegovi softveri Mac OS te iWork, koji se natječu s Microsoftovim proizvodima Excel, World i drugim aplikacijama, bit će sada besplatno ponuđeni korisnicima.

"Želimo da naši kupci imaju naš najnoviji softver", rekao je u San Franciscu Appleov glavni direktor Tim Cook. Appleov iPad Air je oko 20 posto tanji od prethodne generacije tableta, s početnom cijenom od 499 USD. No, njegovim tabletima idućih mjeseci prijeti oštra konkurencija Microsofta, Nokije i Amazon.com Inc.

Apple je 2010. bio pionir na tržištu sa svojim iPadom, ali je pod sve većim pritiskom jeftinijih uređaja konkurenata, kao što su Amazon Kindle Fire ili Samsung Electronics Co Ltd's Note. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter