Appelt: Sanaderov odlazak bez objašnjenja presedan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gost emisije Nedjeljom u dva, novinar Hrvoje Appelt komentirao je najaktualniji dogadaj u državi, ostavku premijera Ive Sanadera. Rekao je da je njegov odlazak bez objašnjenja presedan u svijetu. Naglasio je da je time bivši premijer izgubio kredibilitet.

Govorio je o svom poslu istraživackog novinara i zbog cega je danas bez posla. Istaknuo je da je njegov posao obznaniti javnosti sve kompromitirajuce informacije do kojih dode, a da je posao policije da ga zaštiti. Naveo je razne prijetnje koje su mu upucene, od naprave postavljene u auto do letka na kojem piše da je sljedeci na listi za odstrel.

Službeno objašnjenje za njegov otkaz je lijenost. Osim što je u 24 broja Globusa imao 12 naslovnica, i u prosjeku više od jednog clanka po broju uz veci broj manjih clanaka, Appelt je porucio javnosti neka procijeni sama je li on lijen.

Komentirao je brojne afere koje je istraživao i o kojima je pisao; onu u HŽ-u, o Sanaderovim satovima, Kamen Ingradu, hotelima Liburnija, švercu naftom, te aferi "Imostroj". Govorio je o bivšem ministru Miomiru Žužulu i tvrtki Bechtel za koju smatra da je ukrala državi 100 milijuna kuna, zagrebackom gradonacelniku Milanu Bandicu za kojeg kaže da namjestio velik broj poslova rodacima i prijateljima te stipendiji koja je dodijeljena kceri bivšeg premijera Petri Sanader i njezinu decku te Nini Pavicu i mnogim drugima. U emisiji je predstavio brojne neobjavljene dokaze.


Podijeli: Facebook Twiter