Apoteka pred otvaranjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apoteka u Raši, koja je zbog bolovanja vlasnice i jedine zaposlenice zatvorena od svibnja, otvorit ce se 5. listopada, doznajemo od Rossane Bernaz Baschiera, koja koristi prostor Istarskih domova zdravlja u sklopu mjesne ambulante.

Ova magistra farmacije u Raši je vec 11 godina, a u posljednje je vrijeme, kako kaže, suocena s teškom financijskom situacijom ljekarne razmišljala i o njenom zatvaranju. Buduci da je ipak rijec o zdravstvu, zatražila je pomoc od Opcine, tim više jer je u meduvremenu zaposlila i farmaceutskog tehnicara, što je dužna prema propisima HZZO-a.

"Iako se prvotno zalagao da se apoteka nipošto ne smije zatvoriti, nacelnik Josip Knapic odgovorio mi je da bi, pomogne li meni kao privatniku, jednako morao uskakati i ostalima. Istodobno, medutim, Opcina Lupoglav za otvaranje apoteke nudi svoj prostor i kupnju opreme", kaže Bernaz Baschiera i napominje da problem leži u kašnjenju s placanjima lijekova HZZO-a, a prodaja kozmetike, od koje danas, kako napominje, žive ljekarne, u Raši ne prolazi, što zbog malog broja ljudi što zbog starije populacije i stanovništva slabije kupovne moci.


Podijeli: Facebook Twiter