Apocalyptica i Father u srpnju u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatsku pocetkom srpnja po treci put stiže sjajna finska metal-atrakcija Apocalyptica. Nakon što su na posljednjem zagrebackom koncertu rasprodali koncertnu dvoranu Lisinski, u klub Boogaloo u nedjelju 3. srpnja Apocalyptica dolazi na turneju kojom promovira sedmi studijski album prikladno nazvan "7th Symphony".

Kao predgrupa, na koncertu ce nastupiti rijecka grupa Father, najistaknutiji hrvatski metal bend, ciji je posljednji studijski album "One Eon" pomeo domacu kritiku i oduševio fanove domace rock i metal glazbe. Ulaznice za ovaj koncert u prodaju krecu iduci tjedan po prvoj promotivnoj cijeni od 170 kuna. Nakon 1. travanja cijena ce iznositi 180, a na dan koncerta 200 kuna.

Apocalyptica je osnovana 1993., a svjetsku slavu u pocetnoj fazi karijere stekli su furioznim obradama metal-klasika izvodeci ih iskljucivo na violoncelima. Novi album donosi osam instrumentala i cetiri vokalne skladbe, a produkciju je odradio Joe Baressi, poznat po suradnji s Tool i Queens of the Stone Age. Bend nastupa u postavi s tri violoncela i bubnjarom te s vokalom koji je zastupljen na otprilike pola set-liste.


Podijeli: Facebook Twiter