APN: Nedostatke će otkloniti izvođač radova

Stanari tek useljenih POS zgrada već se bore s poplavama (Arhiva/Dejan ŠTIFANIĆ)
Stanari tek useljenih POS zgrada već se bore s poplavama (Arhiva/Dejan ŠTIFANIĆ)

Zbog plavljenja podzemnih garaža u obje POS-ove zgrade u pulskoj Šijani te ukazivanja na očite propuste prilikom gradnje novih građevina koje nose "A certifikat" kvalitete, jučer je stiglo priopćenje iz Agencije za posredovanje i promet nekretninama (APN) - glavnog nositelja cijelog posla oko poticane stanogradnje. Na naš upit tko je odgovoran za propuste i zbog čega se dogodila poplava u tek izgrađenim zgradama navodne vrhunske kvalitete, odgovorili su da ne znaju razloge prodiranja vode i čiji je to propust.

- Zgrade u Puli, izgrađene po POS programu, izgrađene su u skladu s projektnom dokumentacijom te je obavljen redoviti nadzor nad izgradnjom. U ovom trenutku ne možemo znati razloge prodiranja vode kroz zidove garaža i čiji je to propust. Stoga se prije sanacije garaže mora utvrditi uzrok prodiranja vode, izvijestili su iz APN-a i dodali da je zgrade gradila tvrtka Radnik iz Križevaca.

Prema ugovoru o građenju, izvijestili su nadalje, izvoditelj radova je izdao garanciju banke na iznos od 10 posto ukupno ugovorenih radova za otklanjanje nedostataka u garantnom roku u trajanju od dvije godine, a koja važi do 19. prosinca 2015. godine. Na koncu priopćenja ustvrdili su da će tvrtka Radnik otkloniti nedostatke na građevinama. U kojem roku i kada, u priopćenju nije navedeno. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter