Aplikacije - zvijezde salona elektronike u Las Vegasu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od bespilotnih letjelica do inteligentnih automobila, od brava na daljinsko upravljanje do interaktivnih naočala, sprave s aplikacijama najavljene su kao zvijezde salona elektronike za široku javnost International CES sljedećeg tjedna u Las Vegasu.

Veliko godišnje okupljalište sektora otvara se službeno u utorak na četiri dana s ciljana 152.000 posjetitelja. "Vidjet ćemo puno stvari na temu 'internet predmeta', sve te sprave koje nisu tablet, smartphone ili računalo ali su povezane s internetom", kaže Frank Gillett, analitičar ureda za istraživanje Forrester.

"Na primjer automobil koji vas upozorava da vozite prebrzo ili brava koja se otključava smartphoneom". "Internet predmet postao je središnja tema", ocjenjuje Tara Dunion, glasnogovornica američke udruge elektronike za široku javnost CEA koja organizira salon. CES je najveće svjetsko okupljalište aplikacija.

"Aplikacije su postale integralni dio našeg svakodnevnog života, a koriste se u telefonima, računalima, tabletima i nosivim tehnologijama poput interaktivnih satova ili naočala, ističe Gary Shapiro, predsjednik CEA. Organizatori su predvidjeli tematske zone koje okupljaju proizvode namijenjene djeci, odraslim osobama ili domaćicama i to u domeni zdravlja, robotike ili nosive tehnologije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter