Apel za spas pulske Glazbene škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Razocaran dinamikom kojom se (ne)rješava prostorni problem pulske Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova, Skup radnika ove relevantne odgojno-kulturne institucije kroz koju godišnje prode više od 400 ucenika obratio se javnosti apelom za njezin spas.

Nakon cetiri godine provedene na isto toliko lokacija, škola ce 1. travnja iduce godine i ostati bez jedne od njih - Uljanikove zgrade u Besenghijevoj ulici. Radnici strahuju da ce škola zbog toga ponovo postati beskucnik, i to unatoc predvidenom preseljenju u za sada prazne prostorije u prizemlju žute škole, a potom u dio koji zauzima Industrijsko-obrtnicka škola.

"Smatramo da je najbolje rješenje vratiti se u maticnu zgradu u središtu Pule, cija sanacija ne traži puno sredstava, sve dok jednom ne budemo svi pod istim krovom unutar Mreže srednjih škola" piše, medu ostalim, u apelu Skupa radnika, koji potpisuje Sindikalna povjerenica i predsjednica Radnickog vijeca Biserka Kuhta.

"Teško je vjerovati da novca za sanaciju nema s obzirom na to da je Grad koji u 15-godišnjem procesu skrbi nad nama platio dva idejna projekta dogradnje zgrade u Ciscuttijevoj koji nikad nisu zaživjeli. U meduvremenu se broj djelatnika i ucenika povecao te osim povratka u staru školu tražimo i njeno proširenje. Spremni smo zaštititi naše imovinsko pravo, a najviše nas plaši realna mogucnost da ce se zbog atraktivne lokacije Županija prvo htjeti domoci zgrade i tek tada, eventualno, pristupiti rješavanju našeg prostornog problema. No, dokle god škola ne postane vlasnikom nekog novog i adekvatnog prostora ili do izgradnje Mreže škola nemamo namjeru ikome prepustiti našu maticnu zgradu", porucuju radnici, koji nemaju više strpljenja niti žele ponovo proživjeti scenarij iz listopada 2007., kada su bili prisiljeni snalaziti se po prostorima srednjih škola, Matice iseljenika, kazališta... (I. N. TURKOVIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter