Apel za pomoc djeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi se mogle nastaviti rehabilitacijske radionice, koje su pocele prije dva mjeseca pod kapom umaške udruge roditelja djece s posebnim potrebama Bubamara, ta je organizacija uputila javni poziv svim tvrtkama i institucijama za sufinanciranje ili jednokratnu pomoc prigodom božicnih blagdana. Nedostaje novac za angažman dodatnih strucnjaka specijalista.

"Gradovi i opcine iz kojih djeca dolaze - radi se o njih 30-tak s podrucja Umaga i Novigrada i još 15-tak iz Buja - imaju pravo na kvalitetniji život, te na izbor i dolazak strucnjaka neposredno u njihovu sredinu. Želja nam je da svojim radom i okupljanjem roditelja proširimo mrežu suradnje, ali i nademo podršku lokalne zajednice za ostvarenjem ovoga projekta koji je za sada jedinstven u Istarskoj županiji", kaže potpredsjednica udruge Sandra Manc.

Trenutacno u intenzivnom programu rehabilitacije rade tri fizioterapeuta, logoped, defektolog, psiholog i tri volontera, a s vremenom planiraju ukljuciti i druge strucnjake, koji mogu svojim iskustvom i radom olakšati rehabilitaciju djece s posebnim potrebama od rodenja pa do 18. godine života.

Podršku radu Bubamare i pokretanju radionica javno su do sada iskazali Grad i Turisticka zajednica Umaga, Novigrad, Buje i Opcina Brtonigla. Pod pokroviteljstvom Umaga i Novigrada odvijaju se terapije jahanja (Katoro) i plivanja (hotel Maestral). Gradani i tvrtke prepoznali su važnost projekta rehabilitacijskih radionica te putem humanitarnih akcija i donacija svakodnevno pomažu.


Podijeli: Facebook Twiter