Apel iz Snoopyja: Psima nedostaje hrane

Psi na Kaštijunu (A. KANCELAR)
Psi na Kaštijunu (A. KANCELAR)

Iz Udruge za zaštitu životinja "Snoopy" ovih nam je dana stigao apel za pomoć, prije svega u hrani i novcu, za prehranu čak 60 životinja koliko ih je trenutno smješteno na tvrđavi pored Kaštijuna. Kako saznajemo, volonteri već više dana sami kupuju hranu, ali sve ostale mogućnosti već su iscrpljene.

- Situacija je alarmantna pa psi i gladuju. Za prošlu godinu moramo platiti i dva računa u iznosu od 23.800 kuna koji su utrošeni za lijekove, cjepiva i mikročipiranje za stotinjak pasa koji su prošli kroz azil. Ako ne dobijemo tu pomoć, veterinar s kojim surađujemo prestat će nam pružati usluge, a pse ćemo morati pustiti, ističe voditelj Marko Šteko.

Dodaje da sa srodnom udrugom "Ruka šapi" žele korektne odnose jer su im životinje zajednička briga i moraju iznaći način da se svi zajedno udruže i djeluju. Naglašava da se nadaju da će gradonačelnik Pule Boris Miletić ostvariti dano obećanje o otvaranju azila, iako takva obećanja postoje već 20 godina.

- Vjerujemo da će ovaj put azil sigurno zaživjeti jer imamo podršku građana Pule i Istre, pogotovo ljubitelja životinja, a i veterinarska inspektorica nam je dala prihvatljiv rok za registraciju. Trenutno se rješava prijenos vojnog objekta u vlasništvo lokalne samouprave, ističe Šteko.

To potvrđuje i dogradonačelnik Fabrizio Radin koji nam je rekao da se intenzivno radi na tome da se tvrđava na Kaštijunu prenese na jedinice lokalne samouprave. I Općina Medulin i Grad Pula, kao i Istarska županija tragaju za rješenjem. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Udomite dobre i socijalizirane pse
U udruzi Snoopy kažu da je najprihvatljivija opcija udomljavanje njihovih životinja jer su svi psi mirni i socijalizirani. Svi koji žele olakšati rad volontera i osigurati životinjama hranu i cjepivo, mogu to učiniti i uplatom na žiro-račun udruge Snoopy, Mletačka 12/3, na broj 2407000-1100133928 otvorenom pri OTP banci.


Podijeli: Facebook Twiter