Antun Motika i istarski crtaci i graficari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gradskoj galeriji Pula otvorena je izložba "Antun Motika i istarski crtaci i graficari I", a rijec je o prvoj u ciklusu izložbi na kojoj ce Zbirka umjetnina grada Pule, uz izbor djela iz donacije Antuna Motike predstaviti i dio fundusa Gradske zbirke umjetnina.

- U narednih nekoliko postava iz donacije Antuna Motike, koja se dva puta godišnje predstavljaju u Gradskoj galeriji, bit ce izložena i likovna djela istaknutih umjetnika iz zbirke istarskih autora i graficke zbirke s ciljem da se prikaže likovni razvoj i kontinuitet likovnog djelovanja na podrucju Istre, koji je svoj procvat doživio krajem šezdesetih i pocetkom sedamdesetih godina 20. stoljeca, a Antun Motika sigurno je bio jedan od najznacajnijih prethodnika, kazao je Eros Cakic, zadužen za Zbirku umjetnina grada Pule.

Ovoga su puta predstavljeni graficki radovi Borisa Mardešica, Josipa Diminica, Renata Percana i Ivana Obrovca. Izložene su tu litografija Borisa Mardešica, kombinirana grafika suhe igle Ivana Obrovca do radova u svilotisku Obrovca, Diminica i Percana iz raznih grafickih mapa. Motika je predstavljen s crtežima iz serije "animalija" koja se nastavlja na istoimenu izložbu iz izbora donacije iz šestoga ciklusa te nekoliko ženskih aktova i figura koje do sada nisu izlagane u Motikinom izboru.

- Ciklusi koji slijede iz generacijske ce perspektive predstavljati autore cija su djela u fundusu zbirke, kroz likovne uratke karakteristicne za svakog pojedinog autora, kazao je Cakic. (Vanesa BEGIC; Snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter