Antonja: Najbolji vinari Matošević i Debeljuh


Na 23. izložbi vina u Rovinjskom Selu  u proizvodnji bijelih vina modernom tehnologijom zlato je i najveći broj bodova za istarsku malvaziju osvojio Mladen Matošević, koji je i prošle godine osvojio prvo mjesto. Damir Dobravac, također višestruko nagrađivani proizvođač vina, osvojio je zlatnu medalju i drugo mjesto za istarsku malvaziju, dok je treća pozicija, jednakog zlatnog sjaja, pripala Adrianu Sošiću, i to opet za istarsku malvaziju.

Kod crnih vina proizvedenih modernom tehnologijom zlatno i prvo mjesto s natjecanja kući je, za merlot, odnio Boris Debeljuh. Drugoplasirani i sa zlatnim odličjem bio je Renato Vitasović i njegov teran, dok je srebrna medalja uručena Ivanu Udoviču za merlot. 

Najbolje bijelo vino u kategoriji tradicionalne proizvodnje, na netom održanoj Antonji 2014. godine, imao je Luka Vošten, koji se za svoju istarski malvaziju okitio zlatnim odličjem i najvećim brojem osvojenih bodova. Drugo i treće mjesto također su pripale istarskoj malvaziji, odnosno srebrne medalje odnijeli su Davor Iskra i Elvis Prenc.

Što se tiče crnih vina - tradicionalne tehnologije, najuspješniji je bio Silvio Sponza, koji je se za svoj merlot okitio zlatom, drugoplasirani, također, za merlot i sa zlatnim odličjem bio je Massimo Mofardin, dok je srebro i treća pozicija pripala Antonu Smoljanu za crno miješano.

I jedanaesta po redu izložba maslinovih ulja Rovinjštine iznjedrila je svoje laureate. Prvoplasirani je Ante Brstilo, s ukupno osvojenih devedeset bodova i zlatnom medaljom. Bod manje imao je Zoran Zanini, koji je također za svoje umijeće u maslinarstvu osvojio zlatnu medalju, dok je trećeplasirani, također sa zlatnim odličjem, bio Davor Iskra. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

CIJELU REPORTAŽU S OVOGODIŠNJE ANTONJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter