Antonio Župan na probi u Istri 1961

Antonio Župan (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Antonio Župan (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Danas je na probu u redove Istre 1961 stigao Antonio Župan. Rođen prije 21 godinu u Zadru, Antonio će, ako zadovolji ukus trenera Pamića, biti drugi član obitelji Župan koji će obući "zeleno-žuti" dres i tako krenuti stopama svog rođaka Dragana, koji je stigao u pulski klub dok je na njegovoj klupi sjedio Elvis Scoria.

- Igram na poziciji desnog beka, premda mogu odigrati i više prema naprijed, desnog veznog. S nogometom sam počeo u rodnom Zadru, a onda sam s 15 godina prešao u Hajduk, gdje sam odradio kadetski i juniorski staž. Iz Hajduka sam otišao na posudbu u Primorac iz Stobreča, gdje sam najprije igrao Treću HNL pa smo ušli u Drugu, da bismo potom opet ispali. Sad mi je istekao ugovor s Hajdukom te sam odlučio probati nešto novo i tako stigao u Istru 1961, predstavio se u kratkim crtama Antonio Župan.

Jutros je na "Drosini" odradio testove brzine s kondicijskim trenerom Peršićem, a potom i trkački trening u Medulinu s ostatkom momčadi.

- Od igrača koje sam zatekao ovdje od ranije znam Obšivača, s Babićem sam igrao u hrvatskoj mladoj reprezentaciji (U-17), a poznajem i Ježinu iz Zadra, veli Župan.

Ništa od Voždovca

Umjesto da pulski prvoligaš pronalazi nove protivnike ne bi li upotpunio slobodne termine, događa se sasvim suprotno te se smanjuje broj utakmica koje će "zeleno-žuti" odigrati tijekom ovih priprema. Naime, nakon što je zbog vidnog umora svojih igrača Igor Pamić odlučio preskočiti ogled protiv rovinjskih "kanarinaca", otpala je i utakmica protiv Voždovca koja se trebala igrati u utorak, a razlog leži u činjenici što će igrači beogradskog prvoligaša kasnije nego što je to bilo dogovoreno stići na pripreme u Istru. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter