Antonio Mance iz Kine na "Drosinu"

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nedjelja tijekom koje je Igor Pamić svoje pulene oslobodio svih obaveza brzo je "iscurila" i jučer su se nogometaši Istre 1961 vratili uobičajenom ritmu rada tijekom ovih priprema. Ujutro "Drosina", popodne Štinjan, ustaljeni je meni što Paminjo i članovi njegovog stručnog stožera svakog dana serviraju "zeleno-žutima", čiji su redovi jučer napokon bili kompletirani. Naime, sa sedam opravdanih dana zakašnjenja suigračima se pridružio Antonio Mance koji je kratkotrajnu pauzu između dvije sezone, umjesto za odmor, iskoristio da s hrvatskom U-19 reprezentacijom "skoči" do Kine gdje je u gradu Chengduu nastupio na međunarodnom Panda Cupu.

- Dao mi je "šef" četiri-pet dana slobodno po povratku iz Kine i hvala mu na tome, jer da sam morao odmah po povratku u Hrvatsku doći na početak priprema, mislim da bih "pukao", ovako sam se barem malo uspio odmoriti - rekao je Antonio Mance nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga. - Bilo mi je odlično s reprezentacijom, jedino je hrana u Kini bila loša, pa sam izgubio pet kilograma u deset dana. Stvarno je bilo svega među onime što smo dobivali za jesti i trebalo se na to naviknuti, meni baš nije uspjelo i stoga su kile išle dolje. Ima to i svoju dobru stranu, jer vidim da je nekolicina mojih suigrača došla na početak priprema s ponekim kilogramom viška i sad to moraju skinuti, dok mene takvi problemi neće mučiti. Još ću se morati malo i udebljati.

Hrvatska reprezentacija je na otvaranju turnira poražena od Brazila 1:4, a jedini gol za Hrvatsku postigao je upravo Mance, nakon čega su uslijedile dvije pobjede, 1:0 nad Kinom i 2:1 nad Novim Zelandom.

- Dobro smo odigrali sve tri utakmice. Protiv Brazilaca smo se držali do 70. minute, imali 1:1, propustili i neke prilike, a onda smo dobili glupi gol nakon kojeg smo se "raspali" - prisjetio se Mance. - Problem nam je predstavljala činjenica da nam se neposredno pred put ozlijedila nekolicina igrača i nisu se stigle napraviti vize za njihove zamjene, pa smo stoga cijeli turnir odradili samo s 15 igrača. Ja sam odigrao sve tri utakmice od početka i izbornik Gračan me jedino protiv Kine izvadio desetak minuta prije kraja susreta, dok sam ostale dvije odradio cijele. Zabio sam Brazilu, a mogao sam poslije i na dvije sljedeće utakmice.

Po dolasku na jučerašnji prvi trening tijekom ovih priprema, Mance je sigurno pomislio da je promašio svlačionicu, jer su ga u njoj dočekala mnoga nova lica.

- Najbitnije je da nas ima. Stvarno je došlo puno novih igrača, a prava stvar je da su većina od njih mladi dečki željni dokazivanja i to klubu može donijeti samo dobro - naglasio je Mance, u ovom trenutku jedina klasična špica u Istri 1961. - Konkurencije treba biti, ona je uvijek dobrodošla u svakoj momčadi i na svakoj poziciji, pa tako vjerujem da ćemo se još osnažiti i u napadu. Želje za novu sezonu? Da klub bude što bolje stajao na ljestvici, da što dalje dogura u svim natjecanjima, a ja da dam sve od sebe i što mogu više u tome pridonesem. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter