Antonijo Ježina: Obrana nam je odigrala savršeno

Antonijo Ježina s loptom (M. ANGELINI)
Antonijo Ježina s loptom (M. ANGELINI)

Pobjeda nad Rijekom u regionalnom derbiju i matematički osiguran ostanak u Prvoj HNL donijeli su olakšanje u i oko pulskog prvoligaša. U preostala dva susreta koliko ih je ostalo do kraja prvenstva momčad Igora Pamića, uz Tomislava Ivkovića jedinog trenera koji je otvorio sezonu na klupi na kojoj se i sad nalazi, očekuju gostovanje na Parku mladeži kod Splita i potom domaći susret s Lokomotivom.

Sudbina je tako htjela, da se dva najdugovječnija trenera na klupama domaćih prvoligaša međusobno sastanu u posljednjem kolu. Iako su od regionalnog derbija prošla već četiri dana, zeleno-žuti još uvijek primaju čestitke svojih navijača za taj uspjeh na koji se čekalo pune tri godine.

Jedan od onih koji su sudjelovali u uspjehu, ali se nisu pretjerano namučili, bio je golman Istre 1961 Antonijo Ježina. Ispada nevjerojatno, ali činjenica je da u 90 minuta igre protiv suparnika koji se bori za izlazak na europsku scenu nije imao niti jednu intervenciju dostojnu tog naziva. Ispalo je tako da je u derbiju bio gledatelj iz prvog plana, sa samog travnjaka.

- Zaista je ispalo da sam mogao uživati u derbiju sa samog travnjaka - nasmijao se prvi golman pulske momčadi. - Kod takvih utakmica izgleda da golman ne mora biti na oprezu, ali nije tako. Dovoljan je trenutak nepažnje pa da sve krene naopako. Tako je i protiv Rijeke bilo par dubinskih lopti koje nisu izgledale naročito opasne, ali da nisam bio koncentriran i pokupio ih suparnik se mogao naći u šansi "jedan na jedan". Zato ipak nisam mogao uživati u utakmici.

Riječki igrači nisu nijednom zapucali u okvir gola, ali bilo je par udaraca koji su prozujali pored vratnica. No, zapanjuje činjenica da Ježina nije morao intervenirati niti izlascima na ubačaje s bokova, što se ipak očekivalo. Sve su riješili braniči ispred njega.

- Tu moram posebno pohvaliti dečke jer su odigrali vrhunsku taktičku utakmicu. Kad nam jedna Rijeka s ovim igračkim kadrom, koja traži izlazak u Europu, nije stvorila nijednu priliku i nije dobila niti jedan skok u našem kaznenom prostoru, a to je inače njihov forte u igri, to znači da su moji suigrači stvarno odigrali defenzivno savršenu utakmicu. Zaista, svaka im čast. Mogu samo pohvaliti svih koji su izašli na travnjak za pristup igri i samu izvedbu.

Nakon susreta uslijedilo je slavlje u pulskoj svlačionici. Zasluženo slavlje. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter