Antonija nije nadena, isušuje se jezero

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potrazi za nestalom Antonijom Bilic u subotu je promijenjen tok rijeke Krke te je u popodnevnim satima zapoceto isušivanje jezera Brljan. Vozac šlepera Dragan Paravinja istražiteljima je priznao da je 17-godišnju djevojku 7. lipnja ukrcao dok je stopirala u Drnišu te ju je, kazao je, potom ubio i njeno tijelo bacio s mosta upravo u jezero Brljan na rijeci Krki.

Ronioci danima pretražuju jezero, no zbog mutne vode vidljivost je gotovo nikakva pa su morali doslovno prepipavati metar po metar dna. Odluceno je stoga da se cijelo jezero isuši kako bi se mogle pregledati podvodne špilje i sedrene barijere. Zbog cinjenice da je razina rijeke Krke 7. lipnja bila 2,5 metara viša te je bilo prelijevanja, voda ce se ispumpati i iz dva manja jezera do Brljana.

- Isušuje se jezero Brljan neposredno uz most. Na tome rade vatrogasi iz JVP-a Šibenik uz nadzor ekologa Nacionalnog parka Krka - potvrdila je glasnogovornica šibenske policije, Marica Kosor.

Takoder, u subotu je tijekom cijeloga dana trajala pretraga na brojnim lokacijama u tri županije; šibensko-kninskoj, licko-senjskoj i splitsko-dalmatinskoj, a u njoj je sudjelovalo preko 200 pripadnika policije, vojske i GSS-a sa psima tragacima.

Policija i dalje ne iskljucuje mogucnost da im je Paravinja lagao pa ce i dalje nastaviti pretraživati svaki pedalj rute kojom je tog dana vozio. (Z. DELJANIN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter