Anton Hrvatin i Valentina Vrljić najuspješniji

Detalj s prvenstva (M. ANGELINI)
Detalj s prvenstva (M. ANGELINI)

Na bazenu u Valbandonu održano je prvenstvo Istarske županije u plivanju za sve uzraste. Nastupilo je 180 plivača i plivačica iz pet istarskih klubova - Poreča, Pula, rovinjskog Delfina, pulske Arene i medulinskog Vala.

Medalje su se dijelile u sedam dobnih kategorija među plivačima i plivačicama, počevši od početnika gdje je najuspješniji s dva pojedinačna zlata bio član Vala Marko Miota, dok je to kod početnica s tri zlata bila članica Pule Mia Martinović. Kod mlađih kadeta je Lovro Krčelić (Arena) sakupio osam zlatnih medalja, dvije više od Marca Gajića (Pula), dok su tri zlata kod njihovih vršnjakinja pripala Lei Žampera (Delfin).

David Doblanović (Arena) dominirao je kod kadeta s 12 zlata, kojima je pridodao i jedno izboreno među mlađim juniorima, dok su se kod kadetkinja po pet puta na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popele Aleksandra Stević (Arena) i Anđela Hrvatin (Delfin). U uzrastu mlađih juniora neprikosnoven je s deset zlatnih odličja bio Bruno Blašković (Pula), koji je usto triput bio najbolji među juniorima, dvaput među mlađim seniorima i jednom među seniorima, dok je s osam zlatnih medalja najuspješnija mlađa juniorka bila Vanna Janković (Arena).

U juniorima je najbolji s deset zlata bio Anton Hrvatin (Delfin), koji je ponio i epitet najuspješnijeg plivača prvenstva jer je najviše zlata osvojio i kod mlađih seniora (devet) i seniora (šest).

Najveća dominacija zabilježena je kod juniorki, gdje je Elisabetta Vitasović (Arena) slavila u svih 17 pojedinačnih disciplina, čemu je pridodala još jedno zlato među mlađim seniorkama. Taj je uzrast, pak, donio mrtvu utrku između Valentine Vrljić (Arena) i Stefani Valković (Pula), koje su obje osvojile po osam zlatnih medalja. U seniorkama je, pak, najuspješnija bila Vrljić kojoj je pripalo šest zlata, dok se Valković morala zadovoljiti sa četiri, isto koliko ih je pripalo i njenoj klupskoj kolegici Pauli Klunić, dok je jedno manje osvojila Tamara Beber (Arena). (I. CEROVAC)
 


Podijeli: Facebook Twiter