Antony Hopkins glumi Ernesta Hemingwaya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumac Anthony Hopkins, kojeg mnogi pamte po ulozi Hannibala Lectera u filmu "Kad jaganjci utihnu", uskoro ce ponovo stati pred kamere. Ovaj put tumacit ce ulogu legendarnog pisca Ernesta Hemingwaya na što ga je nagovorio Andy Garcia.

Film nosi naslov "Hemingway i Fuentes", a Garcia je napisao scenarij u suradnji s Hilary Hemingway, necakinjom pisca. Uz to što ce film producirati i režirati, Garcia ce igrati Hemingwayevog prijatelja Gregorija Fuentesa.

Prema pisanju Varietyja, Garcia je takoder nagovorio glumicu Annette Bening da tumaci zadnju Hemingwayevu suprugu Mary Welsh Hemingway. Film ce pratiti zadnjih 20 godina života pisca koje je proveo na Kubi u društvu s prijateljem Fuentesom.

Na Kubi se Hemingway zaljubio u prelijepu Talijanku koja mu je poslužila kao inspiracija pri pisanju romana "Starac i more". Garcia je fasciniran Hemingwayem od pocetka sedamdesetih godina prošloga stoljeca, a osim njegovih djela jedan od razloga je i strast koju i sam, poput velikog pisca, gaji prema ribolovu.


Podijeli: Facebook Twiter