Anton Beakovic na celu HDZ-a Novigrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi predsjednik novigradskog HDZ-a je poduzetnik Anton Beakovic, dosadašnji potpredsjednik stranke i njen kandidat za gradonacelnika na prvim neposrednim izborima iz 2009. Na celu gradske organizacije ce ostati godinu dana, do redovnih izbora unutar stranke.

Njegov je izbor uslijedio nakon što su krajem prošle godine predsjednik Alen Janicic i tajnik Bariša Dujak podnijeli neopozive ostavke na svoje stranacke funkcije, što su objasnili nezadovoljstvom odnosom i radom predsjednika Županijskog odbora i županijske središnjice.

Beakovic je izabran proteklog vikenda, u skladu sa statutom - tajnim glasanjem clanova gradskog odbora, bez sazivanja Skupštine. Protukandidatkinju, predsjednicu lokalne Mladeži HDZ-a Jasminu Bojanac, pobijedio je s pet glasova naprama cetiri. Kako je najavio, uskoro ce izabrati i novog tajnika, dok ce Janicic i Dujak nastaviti odradivati svoj vijecnicki mandat, uz Davora Renica - predsjednika kluba vijecnika HDZ-a.

- Prioritet mi je kvalitetno funkcioniranje naše gradske organizacije i njene aktivnosti za dobrobit Novigrada i njegovih stanovnika. U to cu nastojati ukljuciti i nove, svježe ljude i aktivirati one koji dosad zbog poslovnih i drugih obaveza nisu imali priliku dati svoj doprinos, rekao je Beakovic, napominjuci da su po snazi druga stranka u gradu, s oko 350 clanova i tri vijecnika u Gradskom vijecu.


Podijeli: Facebook Twiter